• Tickets kopen
 • 15 sep. 2018 - 6 jan. 2019

 • Corporate partner collectie en Hoofdsponsor nationale-nederlanden 

 • Hoofd begunstigers logo-prins-bernard-cultuur-fonds wertheimer-fonds

 • Begunstigers
  VSBfonds, Stichting dr. Hendrik Muller's Vaderlandsch Fonds, G. Ph. Verhagen - Stichting, Stichting Swart-van Essen, Stichting Verzameling Van Wijngaarden-Boot

 • Project partners
  Nolet Distillery en degenen die anoniem wensen te blijven

 • Met dank aan
  particuliere donateurs

Overzichtstentoonstelling Cas Oorthuys

Vanaf 15 september 2018 zal de langverwachte overzichtstentoonstelling van het werk van Cas Oorthuys te zien zijn in het Nederlands Fotomuseum. Recent is het Nederlands Fotomuseum gestart met het digitaliseren van alle 442 contactalbums van Cas Oorthuys, één van de meest invloedrijke Nederlandse fotografen. In de afgelopen jaren is het besef ontstaan dat deze fragiele albums een belangrijke museale waarde hebben voor het Nederlands fotografisch erfgoed. Daarom wil het museum de albums niet langer als gebruiksvoorwerp behandelen, maar als unica bewaren. Om het archief van Oorthuys toch toegankelijk te houden start het museum met het digitaliseren van alle contactalbums. Dit wordt één van de grootste digitaliseringsprojecten in de geschiedenis van de Nederlandse fotografie. Het resultaat van het onderzoek naar zijn contactalbums en het omvangrijke archief met vintage prints zal ertoe leiden dat de tentoonstelling nieuwe inzichten bieden op het werk van Oorthuys.

Captions for Cas
Het Nederlands Fotomuseum grijpt dit moment aan om tegelijkertijd een slag te slaan met de beschrijving van het archief van Oorthuys. De urgentie is hoog, omdat de verwachting is dat veel kennis over het werk van Oorthuys ligt bij de oudere generaties. Onder de titel Captions for Cas komt vanaf februari 2018 een deel van de reeds gedigitaliseerde contactvellen online te staan. Via het online platform Vele Handen kan iedereen meewerken aan het beschrijven van foto’s. 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi