• RSVP

  • 19 januari 2018

  • 18.00 - 20.00 uur

  • Wilhelminakade 332 Rotterdam

Opening Unwired Jacqueline Hassink | De collectie belicht door Charlotte Dumas

De directeur van het Nederlands Fotomuseum heeft het genoegen u uit te nodigen voor de opening van: 

Unwired
Jacqueline Hassink

Hoe voelt het om te leven zonder telefoon en wifi- verbinding, om ‘unwired’ te zijn? De tentoonstelling Unwired confronteert ons met onze smartphoneverslaving en appelleert aan een fundamentele behoefte aan mentale rust. 

Voor dit project reisde Jacqueline Hassink de wereld over naar zogenaamde 'white spots', plekken waar geen bereik is. Ze fotografeerde onder andere op afgelegen plekken in Japan en IJsland. In contrast met deze verstilde plekken heeft Hassink portretten gemaakt van mensen in de metro die gekluisterd zijn aan hun telefoon. 

De collectie belicht
door Charlotte Dumas

Voor de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door... heeft het Nederlands Fotomuseum de fotograaf Charlotte Dumas als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Dumas heeft vijftien foto's geselecteerd die haar inspireren of aan het hart gaan. Net als in haar eigen werk spreekt ook uit deze selectie haar fascinatie voor de verhouding tussen mens en dier. Er zullen onder andere foto's van Martien Coppens, Ed van der Elsken, Cas Oorthuys en Richard Tepe te zien zijn. Met een persoonlijke toelichting bij iedere foto zet deze intieme tentoonstelling de collectie in een ander licht en krijgt het publiek tegelijkertijd een scherp beeld van wat Dumas drijft als fotograaf. 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi