• 12, 13 en 14 juli 2019

  • Locatie
    Central Square, Ahoy, Rotterdam

  • De tentoonstelling is alleen te bezoeken met een entreeticket voor NN North Sea Jazz. Kijk op de website van NN North Sea Jazz voor tickets

Lust for Life | Ed van der Elsken op NN North Sea Jazz

Het Nederlands Fotomuseum presenteert dit jaar op NN North Sea Jazz de multimediale presentatie Lust for Life by Ed van der Elsken. In de tentoonstelling zijn kleurenfoto’s en filmfragmenten van Ed van der Elsken te zien, wat direct een indruk geeft van de kwaliteit van zijn kleurenfotografie. Deze tentoonstelling sluit aan op de grote overzichtstentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken, die tot en met 6 oktober te zien is in het Nederlands Fotomuseum.

De samenwerking met NN North Sea Jazz is volgens directeur Birgit Donker een schot in de roos. ‘Het Nederlands Fotomuseum deelt het fotografisch erfgoed met alle Nederlanders en bijna alle jazzliefhebbers houden van fotografie. Door deze tentoonstelling op NN North Sea Jazz maken duizenden Nederlanders kennis met het werk van Ed.’
De tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden, corporate partner collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Lust for Life
Het Nederlands Fotomuseum beheert het archief van Ed van der Elsken. In 2016 luidde het museum de noodklok: de schimmel op de kleurendia’s moest per direct worden verwijderd, anders ging zijn kleurenwerk voorgoed verloren. Een PR-offensief en een succesvolle (crowd)funding hebben ertoe geleid dat het museum in 2016 van start ging met het grootste fotorestauratieproject – ruim 42.000 dia’s – uit de Nederlandse geschiedenis. Onlangs werd de laatste dia gerestaureerd en dit wordt deze zomer gevierd met Lust For Life: de eerste overzichtstentoonstelling van zijn kleurenwerk in het Nederlands Fotomuseum. En een unieke presentatie op NN North Sea Jazz. Muziek speelde een belangrijke rol in het leven en werk van Ed van der Elsken. Daarom zal de presentatie op NN North Sea Jazz worden versterkt door muziek.

Rond universele thema’s als liefde, leven en dood brengt Ed van der Elsken met zijn kleurenfotografie een ode aan de mens en het leven. Hij is ongekend populair onder oude én jonge generaties. Zijn eigenzinnige, extraverte karakter valt samen met zijn fotografie. Via zijn camera maakte hij contact met mensen over de hele wereld. Zijn energie en levenslust leven voort in zijn werk en blijft mensen raken.

De tentoonstelling op NN North Sea Jazz is samengesteld door het museum en mede mogelijk gemaakt door Nationale-Nederlanden. Nationale-Nederlanden is sinds 2016 als corporate partner collectie verbonden aan het Nederlands Fotomuseum. Samen met NN Group ondersteunen zij specifieke collectietentoonstellingen en projecten die gericht zijn op behoud en presentatie van het Nederlands visueel erfgoed. In 2016 heeft Nationale-Nederlanden het restauratieproject van ruim 42.000 kleurendia’s van Ed van der Elsken gesteund.

NN Group
NN Group (NN), waartoe Nationale-Nederlanden behoort, is sinds 2018 titelsponsor van NN North Sea Jazz. Met deze tentoonstelling brengt NN haar partners North Sea Jazz en het Nederlands Fotomuseum samen, waarmee volgens Lobke Broos (hoofd Development) een nieuwe trend wordt gezet. ‘Het is geweldig dat NN twee partners verbindt, waarbij wij fotografie uit onze rijke collectie laten zien aan een jazz-minnend publiek, veelal ook fotografieliefhebbers.’
NN Group is als sponsor actief in diverse sectoren, die dicht staan bij wat mensen belangrijk vinden en waar een partnership van toegevoegde waarde kan zijn. De sponsoractiviteiten richten zich op hardlopen, kunst en muziek.

Corporate partner collectie     in samenwerking met 

nationale-nederlanden       

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi