NFM X GLR X IFFR

Nederlands Fotomuseum (NFM), Grafisch Lyceum Rotterdam (GLR) en Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) presenteren met trots het resultaat van de tweede editie van NFM x GLR x IFFR.

Alle 1e -jaarsstudenten Fotografie van het Grafisch Lyceum Rotterdam krijgen de opdracht om in groepsverband binnen één week een fotografische filmscène te maken in de stijl van de Amerikaanse fotograaf Gregory Crewdson (1962). Crewdson staat bekend om zijn tot in het kleinste detail geënsceneerde foto's van huizen in Amerikaanse buitenwijken die direct doen denken aan scènes uit een film. 

Onderwerp: Arm en rijk © Dave Vos, Nina Passenier, Zoë Broeders, Jeffrey Brouwer en Mathijs de Jong


Het inhoudelijke vertrekpunt van de foto's is een zelfgekozen onderwerp uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie in het Nederlands Fotomuseum.

Inspiratie voor de werkwijze halen de studenten uit de documentaire Gregory Crewdson: Brief Encounters (2012) en de gastles van fotograaf/filmmaker Carel van Hees die uitlegt wat het verschil is tussen picture taking en picture making.

De studenten werken de opdracht in groepjes uit waarin iedereen een eigen taak heeft, zoals fotograaf, regisseur, lichttechnicus of stylist. CameraNU.nl stelt daarvoor groot formaat camera’s ter beschikking, apparatuur die de studenten op school niet kunnen gebruiken.

Een vakjury selecteert de drie meest geslaagde resultaten die op groot formaat worden tentoongesteld in het Nederlands Fotomuseum. Door het tonen van de eindresultaten wil het museum bijdragen aan het inspireren, enthousiasmeren en verspreiden van aanstormend fotografietalent.

Onderwerp: 'Be a lady', they said. © Floortje Pijpers, Janice Hijdra, Kayleigh Heppener en Eva Swüste

 

NFM X GLR X IFFR is een educatieproject van het Nederlands Fotomuseum, Grafisch Lyceum Rotterdam en Internationaal Film Festival Rotterdam, met als thema ‘Film’.

Met dank aan: Lantaren Venster, CameraNU.nl

Slider: onderwerp: Identiteit
© Zane Schilders, Laura Kranendonk, Maud Eger, Sam Kruijt en Eren Kalpoe

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi