• Ma 13 nov. 2023

 • 10.00 - 16.00 uur

 • Coaches: Frits Gierstberg, Angela Tellier, Angeniet Berkers, Jeroen Toirkens, Meryem Slimani en Sanne Donders

 • Aanmelden verplicht

Nationale-Nederlanden Portfoliodag 2023

Doe jij mee aan de Nationale-Nederlanden Portfoliodag dit jaar op maandag 13 november? In het jubileumjaar van het Nederlands Fotomuseum (we vieren ons 20-jarig bestaan), presenteren we niet vier, maar zes fotografie-experts die de portfolio's beoordelen. Dat betekent dat je nog meer kans maakt om een plekje te bemachtigen op deze Portfoliodag, die door Nationale-Nederlanden gratis wordt aangeboden. Je kunt uitkijken naar een dag vol uitwisseling, advies en inspiratie. Zorg dat je erbij bent en schrijf je snel in!  

Droom je van een carrière als professioneel fotograaf? Kan je wel wat hulp gebruiken om deze droom waar te maken? En wil je feedback op je portfolio van experts? Dan is de Nationale-Nederlanden Portfoliodag er voor jou!  

Als supporter van talent en partner van het Nederlands Fotomuseum nodigt Nationale-Nederlanden (beginnende) fotografen uit voor de Nationale-Nederlanden Portfoliodag op maandag 13 november, in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. 

 

PROGRAMMA NATIONALE-NEDERLANDEN PORTFOLIODAG 2023 

Waardevolle feedback op jouw portfolio door een professionele fotograaf 

Tijdens een persoonlijke sessie met fotografie-experts en -professionals krijg je in 20 minuten de kans om je fotografische werk te introduceren, kostbare feedback te krijgen en interessante contacten te leggen. 

Coaches

 • Frits Gierstberg, curator Nederlands Fotomuseum
 • Angela Tellier, fotograaf
 • Angeniet Berkers, fotograaf
 • Jeroen Toirkens, fotograaf
 • Meryem Slimani, fotograaf - te zien in de Eregalerij
 • Sanne Donders, fotograaf

Gratis Workshop Kill Your Darlings 

Je hebt tientallen, misschien wel duizenden foto’s geschoten, en dan? Hoe kom je tot een selectie van de meest krachtige beelden? Fotografiecurator Marc Prüst geeft je in deze workshop praktische tips om tot een goede selectie voor je portfolio te komen. Samen met de andere deelnemers ga je direct aan de slag zodat je na afloop al een aantal darlings kan afstrepen.  

Tips van Cultuur+Ondernemen 

Werken als zelfstandig fotograaf of kunstenaar kan voor heel wat uitdagingen zorgen. Expertise in een succesvol ondernemerschap is dan ook essentieel. Cultuur+Ondernemen is hét kennisplatform voor ondernemerschap in de culturele en creatieve sector en financier voor cultureel ondernemers. Tijdens de Nationale-Nederlanden Portfoliodag zijn experts aanwezig om antwoord te geven op veel van je vragen. In rondetafelgesprekken helpen ze je met zakelijke vraagstukken waar je in je carrière tegenaan loopt.  

Tijden 

Portfolio Reviews Ochtendsessies 10.00 – 12.00 uur
Workshop Kill your darlings 12.30 – 13.30 uur
Portfolio Reviews Middagsessies 14.00 – 16.00 uur 

Doorlopend:

- Tips van Cultuur & Ondernemen in een rondetafelgesprek.
- Bezoek gratis het Nederlands Fotomuseum met De Eregalerij van de Nederlandse fotografie en de tijdelijke tentoonstelling Ad van       Denderen: Onderweg. In de Kuypzaal zijn de werken van de finalisten van het Steenbergen Stipendium te zien.
- Ontmoet elkaar! Er is een gezellige ruimte om als deelnemers onderling elkaars portfolio's te bekijken en waardevolle ervaringen uit te wisselen.

Aanmelden en voorwaarden 

De Nationale-Nederlanden Portfoliodag staat open voor alle leeftijden, maar is specifiek bedoeld voor het ondersteunen van beginnende fotografen die hun fotografiecarrière willen professionaliseren. Vul onderstaand formulier in om je aan te melden en geef daarbij je voorkeur voor de ochtend- of middagsessies door en of je deelneemt aan de workshop.
Je kunt je tot 1 november 2023 inschrijven maar wees er snel bij want vol = vol!  

Reservelijst

Als de Nationale-Nederlanden Portfoliodag vol is, kom je op een reservelijst. Mocht iemand zich onverhoopt afmelden dan neemt het Nederlands Fotomuseum (telefonisch) contact met je op. 

Foto voor op website

Nationale-Nederlanden Portfoliodag 2022 © Fred Ernst

 • We vragen om je telefoonnummer, zodat we je bij een eventuele reservelijst of last-minute wijziging kunnen bellen.
 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
_04_NN_Nationale_Ned_logo_RGB_PNG_2400_dpi_NN_Nat_Ned__logo_01_rgb_fc_2400[1]
Cultuur_Ondernemen Logo cyaan_zwart

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi