Museumnacht010 in het Nederlands Fotomuseum

Op zaterdag 2 maart vindt de jaarlijkse Museumnacht010 plaats. In het kader van de tentoonstelling Shadows van Alfredo Jaar staat in het Nederlands Fotomuseum schaduwfotografie centraal. Want uit het licht betekent niet altijd uit het zicht. Een schaduw laat je soms nét dat ene zien wat anders buiten beeld blijft.

Maak je eigen Shadow foto, 20.00 - 1.00 uur 
 Uit het licht betekent niet per se uit het zicht. Een schaduw laat je soms nét dat ene zien wat anders buiten beeld blijft. Ga in onze photobooth aan de slag met jouw eigen schaduwfoto en neem ‘m na afloop voor €3 mee naar huis.

Personal Shadow, 20.00 - 0.00 uur
Sommige foto’s in de media blijven je meer bij dan anderen. Denk maar eens aan de aangrijpende foto van de aangespoelde peuter op het strand bij Bodrum in Turkije. In zijn installatie Shadows onderzoekt beeldend kunstenaar Alfredo Jaar een iconische persfoto gemaakt door onze collectiefotograaf Koen Wessing.
Bezoek de installatie Shadows en ga in gesprek met onze Personal Shadows. Wat doet het kunstwerk met jou? Wat heb je gezien? Wat betekent deze schaduwkant van de media voor jou? Je herkent de Personal Shadows direct aan hun t-shirt. We zijn benieuwd naar jouw ervaring!

Teken met licht: fotograferen zonder camera, 20.00 - 00.00 uur
Fotograferen zonder gebruik te maken van je telefoon of camera? Dat kan! Door middel van de zogenaamde cyanotopie techniek. Benieuwd hoe het werkt? Kom langs en neem jouw foto – gemaakt zonder camera – na afloop mee naar huis.

Shadows Bar, 20.00 - 01.00 uur
Na een workshop teken met licht, een bezoek aan de photobooth of het zien van de installatie van Alfredo Jaar toe aan een beetje rust? Cheers! Want in de Shadows Bar worden deze avond speciale black light cocktails geserveerd. 

Neem een MINI! 20.00 - 0.00 uur 
Weer of geen weer: neem een MINI! Ook dit jaar brengt het Nederlands Fotomuseum jou van en naar het museum tijdens Museumnacht 010. Opstaphalte is de bussluis bij Boijmans van Beuningen. Meerijden is gratis!

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi