• 5 maart 2016

  • 20.00 - 01.00 uur

MUSEUMNACHT 010 | NEDERLANDS FOTOMUSEUM

Op zaterdag 5 maart vindt de jaarlijkse Museumnacht 010 plaats. Combineer je bezoek aan de tentoonstellingen in het Nederlands Fotomuseum met een van de extra activiteiten die het museum op deze avond organiseert. Bekijk hieronder het programma.

LOMOGRAPHY LIGHTPAINTING 20.00 - 01.00 UUR
Speciaal tijdens Museumnacht010 kun je bij het Nederlands Fotomuseum creatief los met een Lomo’Instant camera en de nodige lightpainting tools. Analoog fotografen, midden in de nacht? Dat kan! Haal de meesterschilder in jezelf naar boven en teken de meest prachtige dingen op een foto – beter bekend als lightpainting. Dit is een fotografische techniek waarbij je de sluiter langer laat open staan waardoor je, in een donkere ruimte, met licht kan schilderen. Denk bijvoorbeeld aan fietslampjes, een aansteker en laserpennen. Voor 1,- euro ga jij met je eigen lightpainting instant foto naar huis!

FOTOBOEKENMARKT 20.00 – 01:00 UUR
Op de fotoboekenmarkt tijdens Museumnacht vindt u dé belangrijkste Nederlandse fotoboeken van dit moment. De fotografen zullen aanwezig zijn om zelf hun boeken te verkopen en te signeren.
Deelnemende fotografen zijn onder andere Annette Behrens, Angeniet Berkers, Ivo van der Bent, Jan Dirk van der Burg, Collectief SALVO, Maurice van Es, Bas Fontein, Cuny Janssen, Marie-José Jongerius, Stephan Keppel, Dirk Kome, Rafael Philippen, Jan Rosseel, Gerco de Ruijter, Stacii Samidin, Marleen Sleeuwits, Poike Stomps, Uitgeverij Lecturis, Orna Wertman en Mariken Wessels. Daarnaast zullen FW:Books en Uitgeverij Lecturis een mooie selectie boeken aanbieden.

Let op: er kan alleen CASH betaald worden, het liefst zo veel mogelijk gepast geld meenemen!

PORTFOLIO REVIEW met Kim Bouvy, Martine Stig en Luuk Wilmering 20.00 – 22.00 UUR
Ben je een jonge/enthousiaste fotograaf die graag werk wilt tonen aan fotografie-experts? Kom dan naar de portfolio review tijdens Museumnacht in het Nederlands Fotomuseum! Dit keer hebben we de fotografen Kim Bouvy, Martine Stig en Luuk Wilmering uitgenodigd om met jou te komen sparren over jouw werk. In korte, persoonlijke gesprekken zullen zij jouw werk bekijken en je voorzien van waardevolle tips en feedback. Lijkt het je leuk om hier aan mee te doen? Stuur dan een mail naar communicatie@nederlandsfotomuseum.nl met je naam en met wie je deze review zou willen doen. Reageer snel, want er zijn maar enkele plekken beschikbaar voor Kim Bouvy en Luuk Wilmering!

En is de Erasmusbrug oversteken voor jou  een stapje te ver? Neem een Mini! Ook dit jaar brengt het Nederlands Fotomuseum jou van en naar het museum tijdens Museumnacht 010. Opstaphalte is de bussluis bij Boijmans van Beuningen. Meerijden is gratis!

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi