• Looptijd
    16 april t/m 31 mei

  • Prijsuitreiking Instagramwedstrijd
    19 juni

Instagram Fotowedstrijd: #Mijnleventhuis

Fotografeer jij je leven in coronatijd en heb je een mooi en persoonlijk beeldverhaal dat je wil delen? Doe dan mee met de Instagram Fotowedstrijd van het Nederlands Fotomuseum en Nationale-Nederlanden, en maak kans op mooie prijzen!


Corona leven © Anne Imfeld

Het leven nu ziet er anders uit dan voorheen. We blijven allemaal zoveel mogelijk thuis. We houden afstand. We wassen vaker onze handen vaker. We brengen geen bezoekjes aan familie en musea.

Samen met Nationale-Nederlanden hebben we een Instagram Fotowedstrijd opgezet met als thema: mijn leven thuis.

We dagen je uit om een sterk en persoonlijk beeldverhaal te maken over je leven nu, bestaande uit een fotoserie van max 5 foto’s. Laat zien hoe jij het leven nu ervaart. Dat kan van pessimistisch tot optimistisch, tragisch tot ludiek. Denk bijvoorbeeld aan een serie over je leven in huis, met je gezin of huisdieren, over je nieuwe hobby, je corona-dip, de lekkere gerechten die je kookt, of gewoon 24 uur uit een dag. Wat het ook is, het is jouw fotoverhaal over jouw leven in deze bijzondere tijd.

Deel je fotoserie tussen 16 april en 31 mei via Instagram. Schrijf er een korte toelichting bij. Gebruik hierbij de hashtag #mijnleventhuis en tag @nlfotomuseum & @nn_nederland in de foto's. Beelden mogen in kleur of zwart-wit geplaatst worden. De beste fotoserie wint een masterclass fotografie van het Nederlands Fotomuseum. En natuurlijk eeuwige roem.

De vakjury beoordeelt de foto’s vooral op een onderlinge samenhang; vertellen de foto’s samen één verhaal? Daarnaast kijkt de jury naar creativiteit, het gekozen kader, gebruik van licht, en lef. Durf jezelf uit te dagen en verder te gaan dan je anders doet. Wees brutaler in de wijze waarop je fotografeert en je onderwerp keuze.

Op 19 juni 2020 maakt de vakjury vier winnaars bekend.  De winnende series zullen worden tentoongesteld door het Nederlands Fotomuseum.

We hebben vier mooie prijzen:

  1. De hoofdprijs is een tweedaagse Masterclass fotografie. Samen met een professionele fotograaf en docent van het Nederlands Fotomuseum ga je aan de slag met een eigen fotoserie, leer je de principes van een sterke fotoserie en verbeter je je fotografische vaardigheden.
  2. Een fotoprint naar keuze uit de webshop van het Nederlands Fotomuseum.
  3. De publicatie van ‘Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum’. De eerste van een reeks nieuwe collectieboeken van het Nederlands Fotomuseum.
  4. Een unieke headphone van Nationale-Nederlanden.

Actievoorwaarden:
·  De fotoserie is zelf gemaakt.
·  De fotoserie laat zien hoe jij deze tijd ervaart.
·  De fotoserie is in kleur OF zwart-wit.
·  De fotoserie bestaat uit 3 tot 5 foto’s.
·  De fotoserie is genomen met een telefoon, compact camera of spiegelreflex.
·  De fotoserie is genomen ten tijde van de coronamaatregelen vanaf 12 maart 2020.
·  Schrijf bij je serie een korte toelichting.
· Deel de fotoserie op Instagram met de #mijnleventhuis
·  Tag @nlfotomuseum en @nn_nederland

·  De actie loopt van 16 april tot en met 31 mei 2020

Corporate partner collectie
Nationale-Nederlanden en NN Group ondersteunen specifieke collectietentoonstellingen en projecten die gericht zijn op behoud en presentatie van het Nederlands visueel erfgoed.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi