• 26 september t/m 10 januari 2016

MATTIJS VAN BERGEN | PHOTO TO FASHION

Speciaal voor de tentoonstelling Photo to Fashion zijn het Nederlands Fotomuseum en de modeontwerper Mattijs van Bergen een bijzondere culturele samenwerking aangegaan. Geïnspireerd op de iconische zwart-wit- fotografie uit de museumcollectie, heeft Van Bergen een nieuwe modecollectie ontworpen. Zoekend naar een spannende combinatie tussen beeld, ontwerp, materiaal en techniek geeft hij de foto’s in zijn ontwerpen een nieuwe dimensie.

De Nederlandse modefotografen Sacha van Dorssen, Wendelien Daan en het duo Petrovsky & Ramone hebben de modecollectie vervolgens vastgelegd; allen in hun eigen stijl.

Dit project is mede mogelijk gemaakt met financiële steun van:

Print           Fonds 21.Logo