• Tickets kopen
 • Datum
  4 & 18 jan,
  8 & 22 feb,
  8 & 21 maart 2020

 • Tijd
  10.00 - 15.00 uur

 • Kosten
  98 euro
  (2 dagen, inclusief koffie en lunch)

 • Locatie
  Nederlands Fotomuseum

 • Minimaal 10, maximaal 15 deelnemers

Masterclass Sterke verhalen - VOL

Deze Masterclass zit vol! Op 8 & 22 februari en 8 & 22 maart zijn nog een aantal plekken vrij.

Ben jij gefascineerd door een persoon, een onderwerp of misschien wel een ongrijpbaar fenomeen? En wil je hier een fotoserie van maken, maar weet je niet hoe of waar te beginnen? Doe dan mee aan de tweedaagse Masterclass Sterke verhalen en laat je inspireren door Nederlandse fotografen die hierin uitblinken.

Dag 1
Op dag 1 draait alles om het verkrijgen van meer inzicht in de basisprincipes van een sterke fotoserie. Want veel keuzes moet je direct bij de start al maken, zoals stijl en afbakening van het onderwerp.
De dag start met een rondleiding over de tentoonstelling Sterke verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum. In deze tentoonstelling zijn meer dan 20 fotoseries te zien. De rondleiding vindt plaats voordat het museum open is voor het publiek, zodat je alle kans krijgt om alle rust bekijken en met elkaar van gedachten te wisselen. Onze fotografiedocenten wijzen je op de verschillende werkwijze die ten grondslag liggen aan de series. Waar de ene fotoserie reflecteert op de wereld, richt de andere fotoserie zich naar binnen toe. Of een fotoserie toont een concreet onderwerp, terwijl een andere serie een ongrijpbaar fenomeen op een abstractere manier weet vast te leggen.

Vervolgens ga je aan de slag met het uitwerken van je eigen idee voor een fotoserie. De basiskeuzes worden vandaag gemaakt: je kiest je onderwerp, bepaalt de stijl en besluit te gaan voor een directe of meer conceptuele benadering. De dag sluiten we af met het maken van een eerste set foto’s, waarbij de focus ligt op de stijl.

Dag 2
Na twee weken volgt de tweede cursusdag. In de tussentijd heb je zelf gewerkt aan je fotoserie. Deze dag draait het vooral om het maken van keuzes uit het beschikbare materiaal: hoe kom je uit de berg foto’s tot een selectie die jouw verhaal zo scherp mogelijk neerzet. Wat moet er in en wat kan je weglaten? De Masterclass wordt afgerond met een tijdelijke expositie in het museum.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi