• Tickets kopen

• Kosten
    49 euro per persoon

Masterclass Ed van der Elsken | Full Colour

Hoe komt het toch dat het maken van goede kleurenfoto lastiger is dan in zwart-wit? Een tijdloos beeld en uitgebalanceerde compositie in kleur, dat is wat je wilt bereiken. Deze masterclass helpt je daarbij op weg.

Kleur was voor fotograaf Ed van der Elsken heel belangrijk. Dat blijkt alleen al uit het feit dat hij een van de eersten was die in kleur fotografeerde. Waar hij met zijn zwart-wit fotografie een iets meer dramatisch beeld kon neerzetten, bracht kleur hem dichter bij de realiteit. En die directheid en echtheid streefde hij na. Het menselijke contact en de emoties spatten van zijn werk af en dat maakt dat zijn foto’s tijdloos zijn.

Om inzicht te krijgen in hoe Ed van der Elsken sterke en tijdloze kleurenfoto’s creëert start de masterclass met een rondleiding over de tentoonstelling Lust for Life, de eerste grote tentoonstelling met alleen zijn kleurenfotografie. Onze fotografie docent wijst je op bepaalde details, zoals de toepassing van kleurenrijm; iets waar Ed van der Elsken een meester in was. Vervolgens gaan we aan de slag met het maken van een eigen fotoserie in kleur geïnspireerd op de stijl van Ed van der Elsken. De masterclass wordt afgerond met een pop-up expositie in het museum.

Deze masterclass is geschikt voor beginnende fotografen met basiskennis van techniek. Iedereen neemt zijn eigen camera mee, spiegelreflex-, systeem-  of compactcamera wordt aanbevolen.

De masterclass wordt gegeven op 8 juni, 15 juni, 13 juli en 19 juli. Gekocht e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.