• 15 december 2018

• Locatie
    Nederlands Fotomuseum

• Maximaal 16 deelnemers

Masterclass Cas: Instagrammer avant la lettre (UITVERKOCHT)

Sinds Instagram is het vierkante vlak weer helemaal terug in de fotografie. Maar een goede compositie binnen een vierkant vlak creëren is zo eenvoudig nog niet.

Cas Oorthuys was de meester van het vierkante vlak. Met zijn Rolleiflex fotografeerde hij niet anders. Bijna een half miljoen 6x6 foto’s heeft hij ons nagelaten en bijna allemaal raak. Laat je inspireren door Cas Oorthuys en leer meer over de wetten van het vierkante vlak.

Om inzicht te krijgen in Oorthuys zijn werk start de Masterclass met een rondleiding over de tentoonstelling Dit is Cas. Onze fotografiedocent wijst u op alle details en legt meer uit over hoe Oorthuys zijn beelden componeerde. Vervolgens gaan we het museum uit om buiten aan de slag te gaan met het maken van spannende composities binnen het vierkante vlak. De architectuur en de levendige straatbeelden van Katendrecht vormen hiervoor het perfecte decor.

Deze masterclass is geschikt voor beginnende fotografen met basiskennis over techniek. Spiegelreflexcamera wordt aanbevolen, maar ook de camera van uw telefoon is toereikend.

Bestel tickets via onderstaande knop en wees verzekerd van een plek. Maximaal 16 deelnemers. De masterclass gaat door vanaf 8 deelnemers. Gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.

De masterclass van 15 december is helaas uitverkocht.