• Tickets kopen
  • Datum
    zaterdag 10 februari

  • Tijd
    15.00 - 16.00 uur

  • Kosten
    €12.50,- (excl. entree museum en Haute Photographie)

Lezing Rein Jelle Terpstra

Een aantal jaren geleden raakte Rein Jelle Terpstra (1960) gefascineerd door het werk RFK Funeral Train van de Amerikaanse fotograaf Paul Fusco (1930). Fusco reisde op 8 juni 1968 mee met de zogenoemde funeral train, de trein die het stoffelijk overschot van de pas vermoorde Robert F. Kennedy (RFK) van New York naar Washington D.C. vervoerde. Vanuit de langzaam rijdende trein fotografeerde Fusco de tienduizenden rouwende Amerikanen langs de spoorlijn, die een laatste eerbetoon brachten aan de populaire senator en presidentskandidaat. Allemaal keken ze naar de trein, die in de foto’s van Fusco vrijwel niet in beeld was gekomen.

Terpstra raakte gefascineerd door de vraag wat deze mensen precies zagen en hoe zij dat moment hadden vastgelegd in foto en film. Hij besloot Fusco’s perspectief om te keren en op zoek te gaan naar de foto’s en filmbeelden die de omstanders van de trein hadden gemaakt. Aan de hand van de vele beelden die hij vond, reconstrueerde hij wat hij noemt the people’s view: niet de blik van de professionele fotograaf, maar juist die van de ooggetuigen langs het spoor. Deze visuele reconstructie is van 26 januari tot en met 12 mei te zien in het Nederlands Fotomuseum. 

Tijdens deze lezing vertelt Rein Jelle Terpstra over zijn onderzoek en intensieve zoektocht naar de ooggetuigen van de funeral train

Bestel hieronder tickets en wees verzekerd van een plek. Eenmaal gekochte e-ticket kunnen niet worden gerestitueerd. 

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi