• 21 sep. - 17 dec. 2017

  • magnum-logo-70

     

L'Europe autrement! Henri Cartier-Bresson Otto Snoek en Nico Bick

Van 21 september tot en met 17 december is de tentoonstelling L'Europe autrement! te zien in het Atelier Néerlandais in Parijs. De tentoonstelling laat zien dat fotografen met hun werk positief kunnen bijdragen aan het debat over Europa. In de vaak benauwende discussies over de toekomst van Europa kunnen zij ons aansporen om toch eerst eens goed te kijken voordat we oordelen. Zij kunnen onze blik verruimen. L'Europe autrement! daagt daarmee de bezoeker uit om zijn visie op Europa te verbreden. 

Fotografen Nico Bick en Otto Snoek brengen met dat doel, ieder in hun eigen stijl, aspecten van het hedendaagse Europa in beeld. Daar waar de één de interieurs van alle parlementen in de Europese Unie op systematische wijze vastlegt, begeeft de ander zich in talloze Europese steden onder de mensen om samenkomsten te fotograferen. Dit heeft geresulteerd in de fotoprojecten Parlementen van de Europese Unie van Nico Bick en NATION van Otto Snoek, die beide hun première beleven in het Nederlands Fotomuseum. Het museum voegt daar een derde luik aan toe, in de vorm van de befaamde fotoserie De Europeanen (Les Européens) uit 1955 van de Franse fotograaf Henri Cartier-Bresson, die niet eerder in Nederland werd getoond.

In dit drieluik gaan drie fotografische visies een verband met elkaar aan: de op een humanistische leest geschoeide reportage van Henri Cartier-Bresson, de beschouwende, typologische aanpak van Nico Bick en de snelle, vlijmscherpe observaties van Otto Snoek

De tentoonstelling was van 28 januari tot en met 7 mei 2017 te zien in het Nederlands Fotomuseum onder de naam Europa. What else?.

Toelichting fotoseries
Nico Bick: Parlementen van de Europese Unie
Otto Snoek: NATION
Henri Cartier-Bresson: De Europeanen

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi