• 17 nov. 2018 - 12 mei 2019

• Locatie
    Château de Tours 25 avenue André Malraux, 37000 Tours

Koen Wessing | Het onuitwisbare beeld

De tentoonstelling Koen Wessing | Het onuitwisbare beeld presenteert een verzameling foto's die, vaker wel dan niet, met toestemming van Koen Wessing  (1942 – 2011) zelf zijn geselecteerd. Wessings werk reflecteert op de geschiedenis na de Tweede Wereldoorlog zoals dekolonisatie, geweld en brutaliteit in Latijns-Amerika, de ineenstorting van de Sovjet-Unie, de oorlog in Joegoslavië, de apartheid in Zuid-Afrika en de opkomst van China als wereldmacht. Het complete archief van Koen Wessing wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

Het Jeu de Paume - Château de Tours presenteert een selectie van tachtig foto’s van Wessing, video’s en een interview met de Nederlandse cineast en regisseur Kees Hin.

De tentoonstelling "Koen Wessing | Het onuitwisbare beeld" is tot en met 12 mei 2019 te zien in Jeu de Paume Tours.

Curator van de tentoonstelling is Jeroen de Vries.
De tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Ambassade in Frankrijk.

logo-ambassade-nederland-frankrijk