• 24 januari - 24 mei 2015

  • The Approach (Londen)

JOHN STEZAKER | COLLAGES

Volgend op de presentaties van Christian Boltanski, Alfredo Jaar en David Claerbout, opent het Nederlands Fotomuseum het nieuwe jaar wederom met werk van een internationaal gerenommeerde kunstenaar: John Stezaker. Tien jaar geleden brak Stezaker door in de internationale kunstwereld met intrigerende fotocollages. Hij knipt en snijdt in oude publiciteitsfoto's van acteurs uit de jaren dertig, veertig en vijfig – de bloeiperiode van de Hollywoodfilm.

Delen van verschillende acteursportretten of filmsetfoto's monteert hij langs heel precies gekozen lijnen aan elkaar tot een nieuw beeld. Daarbij weet hij steeds een even verrassende als wonderlijke en surreële eenheid te creëren die prikkelende vragen oproept over hoe wij een foto als beeld ervaren en begrijpen. Tegelijkertijd laat hij de kijker nadenken over hoe in deze fotoportretten noties van persoonlijkheid, glamour en beroemdheid worden gecommuniceerd.

Van 24 januari tot en met 24 mei 2015 toont het Nederlands Fotomuseum selecties uit verschillende series van Stezaker, waaronder ook nieuw werk. Dit is de eerste keer dat zijn werk in deze omvang in Nederland wordt getoond.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi