• Looptijd

23 augustus
    19 - 21 uur

Instagramwedstrijd Lust for Life 2019

Het Nederlands Fotomuseum organiseert samen met corporate partner collectie Nationale-Nederlanden een bijzondere Instagram fotowedstrijd. Hiermee eren we het prachtige kleurenwerk van Nederlands bekendste fotograaf: Ed van der Elsken. De wedstrijd loopt van 25 mei t/m 31 juli 2019. Hiermee sluiten we aan op de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken.

Mensenfotograaf: dat is wat Ed van der Elsken was. Via zijn camera maakte hij contact met mensen over de hele wereld. Hij fotografeerde mensen het liefst in kleur. In kleur kon hij nog dichter bij de werkelijkheid komen. Zo bracht hij nog beter de emotie over.

Ed van der Elsken wist als geen ander het geluk en het plezier in het leven vast te leggen. Laat je inspireren door Ed en deel van 25 mei tot en met 31 juli jouw mooiste kleurenfoto op Instagram en maak kans op een gelimiteerde kleurenprint van Ed van der Elsken. Gebruik #LustforLife2019 en tag @nn_nederland en @nlfotomuseum. De foto moet in kleur zijn en de mens moet centraal staan.

De vakjury, bestaande uit Jan Dirk van de Burg en Sanne Donders en Maarten van der Kamp, kiest uit de inzendingen 25 foto’s. Deze genomineerden worden begin augustus bekend gemaakt. De prijsuitreiking vindt plaats op 23 augustus van 19 tot 21 uur in het Nederlands Fotomuseum.

De hoofdprijs: een gelimiteerde kleurenfoto - Shinjuku, Tokio, Japan, 1986 - Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken (oplage 1/12)

Corporate partner collectie
Nationale-Nederlanden en NN Group ondersteunen specifieke collectietentoonstellingen en projecten die gericht zijn op behoud en presentatie van het Nederlands visueel erfgoed.