• Tickets kopen

Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn

• Project partner nolet-distillery-logo

Het familiebedrijf: Cas Oorthuys en Nolet Distilllery

De naam ‘Cas Oorthuys’ staat voor een geolied familiebedrijf, waar fotografie op een vanzelfsprekende manier deel van het gezinsleven uitmaakte. Zijn vrouw Lydia onderhield het archief van bijna een half miljoen foto’s, zijn jongste zoon Frank speelde met zijn speelgoedbootjes in het water van de spoelbakken en veel familievakanties waren verkapte buitenlandse werkopdrachten van hun vader.

Cas en zijn vrouw waren liefhebbers van jenever en stookten zelfs een eigen drankje. In Schiedam staat ook een familiebedrijf waar men zich volledig had toegelegd op het stoken van diverse gedistilleerde dranken: Nolet Distillery. In 1691 opende Joannes Nolet in Schiedam zijn destilleerderij tussen de graanpakhuizen. En nu is Nolet nog altijd thuis in deze stad. Op dit moment verkoopt Nolet de KETEL 1 Jenever op de Nederlandse markt, de Nolet’s Finests Gins gaan voornamelijk naar de USA en de Ketel One Vodka wordt wereldwijd in 90 markten geschonken.

Bijzonder is dat de wegen van deze twee familiebedrijven elkaar in de jaren 50 kruisten. Cas heeft in die periode bij het bedrijf Nolet gefotografeerd. Dit leverde prachtige foto’s op van de koperen distilleerketels met het kolenvuur eronder en de werkzaamheden in de stokerij en bottelarij.

Maak nader kennis met het familiebedrijf Cas Oorthuys en Nolet Distillery met de exclusieve excursie het familiebedrijf.
De dag start in het Nederlands Fotomuseum met een rondleiding door de tentoonstelling Dit is Cas | Vintagefotografie van Cas Oorthuys. In de rondleiding wordt uitgebreid ingegaan op het reilen en zeilen bij Oorthuys thuis. Onder meer wordt het geniale systeem achter zijn archief uitgelegd en wordt duidelijk dat zijn vrouw voor een groot deel verantwoordelijk was voor het succes van het bedrijf. Ook de herinneringen van de kinderen van Oorthuys aan hun vader en moeder komen uitgebreid aanbod.
Na de rondleiding vertrekken we vanaf Hotel New York met een watertaxi naar het familiebedrijf Nolet in Schiedam. Na een lunch krijg je een rondleiding door de distilleerderij. Ook hier zal uitgebreid de geschiedenis van dit bijzondere familiebedrijf uit de doeken worden gedaan.

11.00 - 11.45 uur - Rondleiding door Dit is Cas
12.00 - 12.30 uur - Watertaxi naar Nolet Distillery
12.30 uur - Lunch bij Nolet
13.30-14.30 uur - Rondleiding door distilleerderij
14.30-14.45 uur -  Watertaxi terug naar Nederlands Fotomuseum
14.45 uur - Einde

Bestel tickets via onderstaande knop. Maximaal 20 deelnemers. Let op: deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn!

Gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.