• Tickets kopen
  • Za 8 jul. t/m zo 17 sep. 2023

  • Ma - Zo. 11 - 17 uur

Getekend door het leven

Je mag er zijn, ook met een verhaal op je lijf. In de expositie Getekend door het leven vertellen veertien Rotterdamse jongeren uit de jeugdhulp hun persoonlijke verhaal aan de hand van hun lichaamstekening. Om deze ervaringen op papier te krijgen, volgden zij een spoken word workshop van Frensis Bulo. Daarna kregen de jongeren onder leiding van Dietrich van Gobbel, museumdocent bij het Nederlands Fotomuseum, een rondleiding door verschillende tentoonstellingen in het museum ter inspiratie. De jongeren kregen deze dag ook de mogelijkheid om samen met Jacqueline Echtermeijer een henna tattoo te plaatsen. Tot slot kregen zij een fotografieworkshop van Marieke Struijk waarna zij zelf aan de slag gingen om hun eigen verhaal naar beeld te vertalen.  

Alle ervaringen geven inzicht in persoonlijke worstelingen, lessen of herinneringen maar ook in de bredere uitdagingen waar onze maatschappij voor staat. Met de combinatie van beelden en gedichten nodigt Getekend door het leven je uit na te denken over de reis die deze jongeren hebben afgelegd. Het verleden heeft hen gevormd en ze streven naar een toekomst vol mogelijkheden en groei. Hun verhalen tonen veerkracht, hoop en de onuitputtelijke menselijke geest.

De jongeren hebben zelf de regie gehad over hoe zij op de foto staan en welke aspecten van hun verhaal zij wilden delen. Die vrijheid is een essentieel onderdeel van deze tentoonstelling. Laat je raken door de verhalen die deze jongeren met zich meedragen. Ontdek de schoonheid in hun veerkracht.  

“Ik herinner mij het verleden, maar gun mezelf een toekomst.”

Bestel ticket(s)
Jo bokma. Verjaardagsfeest van Anja Bokma, Amsterdam (1960)

Vier de fotografie!

Deze zomer viert het Nederlands Fotomuseum zijn twintigjarig bestaan. Getekend door het leven is onderdeel van de tentoonstelling Vier de fotografie! waarin vier exposities te zien zijn. Zomeravonden, summer classes, familie-activiteiten en rondleidingen omlijsten het bruisende jubileumprogramma. Kijk voor meer info over het hele programma hier.

Bestel ticket(s)

Getekend door het leven is een initiatief van ExpEx Rotterdam in samenwerking met Gemeente Rotterdam. ExpEx staat voor Experienced Experts en bestaat uit een team van jonge ervaringsdeskundigen die de jeugdhulp structureel willen verbeteren. ExpEx is een samenwerkingsverband van iHUB, Enver en Youz.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi