• Tickets kopen
  • donderdag 18 april 2019

  • 20.00 - 21.30 uur

  • Locatie
    LantarenVenster
    Otto Reuchlinweg 996 Rotterdam

Fotogasten met Bertien van Manen

Fotogasten is gebaseerd op de zomerklassieker Zomergasten. Twee keer per jaar nodigt het Fotomuseum een fotograaf uit om een avond lang foto’s, kunst en fragmenten van zijn of haar keuze toe te lichten. Dit keer is Bertien van Manen (Den Haag, 1942) te gast. Zij zal spreken over haar meest bekroonde werk dat meestal ontstond tijdens de vele reizen die ze maakte. Haar eerste fotoboek, A Hundred Summers, A Hundred Winters, dat in 1994 verschijnt, toont het dagelijks leven in de voormalige Sovjet-Unie. Hiervoor reist Van Manen meermaals af naar onder meer Kazachstan, Moldavië, Rusland en Oekraïne, waar ze de mensen die ze fotografeert van dichtbij meemaakt – door er te logeren of bij ze te eten. Een persoonlijke band met het subject is er nagenoeg altijd. In de periode van 1997 tot 2000 reist Van Manen veertien keer naar China. Uit deze reis vloeit het prachtige boek East Wind, West Wind (2001) voort, waarin ze de toenemende westerse invloed op het alledaagse leven in China blootlegt.

Bertien van Manen wordt internationaal gezien als een van de vernieuwers van de documentaire fotografie. Van Manen staat bekend om haar betrokken, intiem-menselijke fotografie in een directe, snapshotachtige stijl. Grote inspiratie haalde zij ooit uit inmiddels beroemde fotoboeken als The Americans (1959) van Robert Frank en Gypsies van Josef Koudelka (1975).

De presentatie is in handen van Saskia van Stein (directeur Bureau Europa).

Bestel tickets via onderstaande knop en wees verzekerd van een plek. Gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi