• 25 oktober 2019

  • 19.30 - 0.00 uur

  • Locatie:
    Nederlands Fotomuseum

  • Bestel tickets

Festival Jazz International Rotterdam

Festival Jazz International Rotterdam heeft dit jaar veel moois in petto, met op vrijdag vele specials in het Nederlands Fotomuseum.

Programma
19.30 Shirma Rouse (reeks Rotterdamse Makers)

21.15 Sun-Mi Hong Quintet
23.00 Philippe Lemm Trio

Shirma Rouse
(reeks Rotterdamse Makers)

De krachtige en soulvolle stem van Shirma Rouse kon je de afgelopen jaren even makkelijk tegenkomen op het podium met dj Hardwell als tijdens nachtelijke jamsessies in het Rotterdamse jazzcircuit, met een gospelkoor of tijdens haar tocht langs de podia met een eerbetoon aan haar heldin Aretha Franklin. Rouse geeft een preview van haar eerste échte jazzalbum, dat in 2020 zal verschijnen. 

Line up
Shirma Rouse – Zang
Marco Hijl – Saxofoon
Thomas Pol – Bas
Hans Vroomans – Piano

Sun-Mi Hong Quintet
De uit Zuid-Korea afkomstige Sun-Mi Hong begon met drums spelen op haar zeventiende, maar vond pas echt haar muzikale stem toen ze een paar jaar later de jazz ontdekte. Sindsdien heeft ze met haar eigenzinnige stijl, een combinatie van gevoelig minimalisme en perfect getimede uitbarstingen, een stevige plek in de Nederlandse en Europese jazzscene veroverd. In 2018 won ze de Dutch Jazz Competition en in 2019 werd ze gekozen als een van de twee Young VIPS.

Line up
Nicolo Ricci – Tenorsaxofoon
Alistair Payne – Trompet
Young-Woo Lee – Piano
Alessandro Fongaro – Bas
Sun-Mi Hong – Drums

Philippe Lemm Trio
Drummer Philippe Lemm Trio wordt geïnspireerd door de grote stad, die voor hem staat voor vrijheid. Lemms grotestadsinspiratie hoor je terug in zijn uitbundige, levendige benadering van moderne jazz. Niet alleen zijn drumstijl is vloeiend, ook het gemak waarmee zijn trio beweegt van complexe jazz naar een meer rock-achtige expressie imponeert.

Line up
Philippe Lemm – Drums
Angelo Di Loreto – Piano
Jeff Koch – Bas

Klik hier voor tickets en het volledige programma.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi