• Tickets kopen
  • Suggestie: bezoek ons museum doordeweeks, dan is het vaak rustiger dan in het weekend.

  • 30 okt. 2020 - 6 dec. 2020

feest | Ed van der Elsken

Wegens covid-19 is het reserveren van een toegangskaartje met starttijd verplicht. Reserveer uw toegangskaartje(s). Draag een mondkapje. Deze zijn te koop in onze museumwinkel.

Het Nederlands Fotomuseum en Rijksmuseum hebben een ontwerp voor een nooit uitgegeven fotoboek ontdekt in de nalatenschap van Ed van der Elsken. Eind 2019 verwierven wij samen met het Rijksmuseum het laatste gedeelte van zijn nalatenschap. Onder de vele verrassingen en vergeten foto’s was ook het ontwerp voor het fotoboek feest, dat Van der Elsken tussen 1950-1960 maakte. Om onbekende redenen is het nooit tot een publicatie gekomen. Nu geven het Rijksmuseum en het Nederlands Fotomuseum het postuum uit. feest bevat een aaneenschakeling van feestelijke gebeurtenissen en de roes die daarop volgt. Het fotoboek is te koop in onze webshop.


Detail contactvel feest- Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken

Ter ere van deze speciale uitgave opent in het Nederlands Fotomuseum op 30 oktober een mini-expositie met een videopresentatie van het boek feest. De contactvellen maken duidelijk hoe Ed van der Elsken te werk ging en welke keuzes hij tijdens het fotograferen en later in de Donkere Kamer maakte. ​In de videopresentatie zie je hoe twee handen rustig door het boek bladeren. De mini-expo is te zien t/m 6 december 2020.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi