• Tickets kopen
  • Suggestie: bezoek ons museum doordeweeks, dan is het vaak rustiger dan in het weekend.

• 30 okt. 2020 - 6 dec. 2020

feest | Ed van der Elsken

Het Nederlands Fotomuseum is in ieder geval van 5 t/m 18 november gesloten in verband met Coronamaatregelen. Houd u onze website in de gaten voor de berichtgeving over de heropening van het museum.

Het Nederlands Fotomuseum en Rijksmuseum hebben een ontwerp voor een nooit uitgegeven fotoboek ontdekt in de nalatenschap van Ed van der Elsken. Eind 2019 verwierven wij samen met het Rijksmuseum het laatste gedeelte van zijn nalatenschap. Onder de vele verrassingen en vergeten foto’s was ook het ontwerp voor het fotoboek feest, dat Van der Elsken tussen 1950-1960 maakte. Om onbekende redenen is het nooit tot een publicatie gekomen. Nu geven het Rijksmuseum en het Nederlands Fotomuseum het postuum uit. feest bevat een aaneenschakeling van feestelijke gebeurtenissen en de roes die daarop volgt. Het fotoboek is te koop in onze webshop.

Detail contactvel feest- Nederlands Fotomuseum / © Ed van der Elsken

Ter ere van deze speciale uitgave opent in het Nederlands Fotomuseum op 30 oktober een mini-expositie met 8 foto’s uit het boek feest in combinatie met de bijhorende contactvellen. De contactvellen maken duidelijk hoe Ed van der Elsken te werk ging en welke keuzes hij tijdens het fotograferen en later in de Donkere Kamer maakte. ​Ook is er een videopresentatie van het boek feest; je ziet een opname van twee handen die rustig door het boek bladeren. De mini-expo is te zien t/m 6 december 2020.