• Aanmelden

• 28 juni 2019

• 19.00 - 21.00 uur

• Aanmelden is noodzakelijk i.v.m. een beperkt aantal plaatsen

• Nederlands Fotomuseum
    Wilhelminakade 332, Rotterdam

Excursies Wilhelminapier: van rafelrand naar hotspot | Boekmanstichting

Op vrijdag 28 juni organiseren de Boekmanstichting en het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een avond naar aanleiding van het verschijnen van Boekman #119.

De Wilhelminapier, waar het museum gevestigd is, is een duidelijk voorbeeld van een stadsdeel in ontwikkeling. Vroeger een rafelrand, nu een hotspot, waar de huizen- en grondprijzen enorm gestegen zijn. De aanwezigen kunnen kiezen uit drie verschillende excursieleiders die hen een indruk van de ontwikkelingen op en rond het eiland zullen geven. Hierna volgt er nog een kort gesprek met de drie gidsen in het Fotomuseum. Na afloop is er de mogelijkheid om de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken te bezoeken.

18.45 - 19.00 uur - Inloop
19.00 - 19.15 uur - Welkom door Birgit Donker, directeur NFM en introductie gidsen
19.15 - 20.00 uur - Drie excursies (voor meer informatie over de excursies, zie hieronder)
20.00 - 20.15 uur - Groepjes komen terug in het NFM
20.15 - 20.45 uur - Jan Jaap Knol, directeur Boekmanstichting, over het thema van Boekman 119 en interview met gidsen
20.45 - 21.00 uur - Vragen uit het publiek
21.00 uur - Einde presentatie en gelegenheid tot het bezoeken van de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken

Informatie drie excursies
Navin Thakoer (o.a. DJ en kunstenaar) vertelt iets over de muzikale en alternatieve geschiedenis van Las Palmas en het omliggende gebied en de plaats die artistieke bedrijvigheid daar in had en heeft.

Arno van der Hoeven (Erasmus Universiteit Rotterdam) neemt mensen mee naar Katendrecht, waar Wim Pijbes namens Stichting Droom en Daad de Fenixloodsen ontwikkelt tot een museum over emigratie.

Otto Snoek (stadsfotograaf) leidt zijn groepje rond op de Wilhelminapier. Leidraad vormt zijn fotoboek Rotterdam: vruchtbare grond, waarin hij vastlegde hoe de stad sinds de jaren negentig is veranderd.