• Zondag 19 mrt. 13:30 - 14:15

  • Gratis bij museumticket

Eregalerij PLUS #28 Elspeth Diederix

Op zondag 19 maart ontvangt fotocurator Marc Prüst fotograaf Elspeth Diederix. Het werk van Diederix Still Life Milk (2002) hangt in de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie. 

Elspeth Diederix wil in haar werk de schoonheid van dingen laten zien. De wereld is volgens haar een oneindige rijkdom. Diederix zoekt in haar fotografie naar het moment waar alles werkelijk zichtbaar wordt. Zo laat ze ons als kijker zien hoe de wereld eigenlijk is: vol verassing en schoonheid. Still Life Milk  is één van de foto's waar Elspeth Diederix de Prix de Rome mee heeft gewonnen in 2002. Je kunt deze foto beschouwen als een stilleven in de Nederlandse schildertraditie: een compositie van alledaagse voorwerpen met een onderliggende, symbolische betekenis. Door middel van haar blog laat ze de rest van haar werk zien. Ontdek zo bijvoorbeeld 'The Miracle Garden'Dit is een unieke bloementuin in het Erasmuspark in Amsterdam-West. De bloementuin is geïnitieerd en ontworpen door Elspeth Diederix. 

Heb je vragen voor Elspeth Diederix? Stel ze tijdens de talkshow!

The Miracle garden, (2020) © Elspeth Diederix

 

Datum: Zo. 19 mrt.
Aanvang: 13:30 uur
Duur: ca. 45 minuten
Entree: gratis bij museumticket
Locatie: koffiecorner

Boek je tickets

Eregalerij PLUS is een talkshowprogramma met lezingen, interviews en debatten waarin thema’s die in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie centraal staan, aan bod komen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door fotografiecurator Marc Prüst en schrijver/presentator Bahram Sadeghi.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi