• Zondag 12 feb. 13:30 - 14:15

  • Gratis bij museumticket

Eregalerij PLUS #27 Gilleam Trapenberg

Op zondag 12 februari ontvangt presentator Bahram Sadeghi fotograaf Gilleam Trapenberg. Het werk van Trapenberg 'Kimani' (2019) hangt in de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie. Deze foto komt uit de fotoserie 'This Surely Must be Paradise'. Met deze serie toont Trapenberg de complexe relatie tussen de bewoners van het Caribische eiland Sint-Maarten en de toeristen.

Hij raakte geïnspireerd door een hotelrecensie van een Amerikaanse toerist: ''Dit moet wel het paradijs zijn.'' Als een geboren en getogen Curaçaoënaar wist Trapenberg dat er achter dat 'paradijs' een heel andere werkelijkheid schuilging en wilde die blootleggen.'' Hij ziet een gemeenschap die afhankelijk is geworden van de komst van rijke westerlingen en daardoor erg kwetsbaar is - zeker in tijden van covid-19. De jongen op de foto is een scholier, herkenbaar aan zijn uniform. Hij kan symbool staan voor de toekomst van de Caraïbische eilanden. Zijn portret zet aan het denken over wat wel en niet wordt gezien, over wie in de schaduw staan en wie in het licht.

Aanvang: 13:30 uur
Duur: ca. 45 minuten
Entree: gratis bij museumticket
Locatie: koffiecorner

Tijdens de talkshow Eregalerij PLUS praat Bahram met Gilleam over zijn werk. Ook bespreken ze een selectie uit de Eregalerij +1 foto's; foto's die door bezoekers zijn toegevoegd aan de Eregalerij. 

Boek je tickets

Eregalerij PLUS is een talkshowprogramma met lezingen, interviews en debatten waarin thema’s die in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie centraal staan, aan bod komen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door fotografiecurator Marc Prüst en schrijver/presentator Bahram Sadeghi.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi