• Tickets kopen
  • Zondag 15 januari 13:30 - 14:15

  • gratis bij museumticket

Eregalerij PLUS #26: Dana Lixenberg

Op zondag 15 januari ontvangt presentator Bahram Sadeghi fotograaf Dana Lixenberg. Haar werk Tupac Shakur (1993) hangt in de Eregalerij van de Nederlandse Fotografie. Dana Lixenberg staat bekend om haar portretten die de elementaire kenmerken van haar onderwerpen uitstralen.

In 1993 maakte Dana Lixenberg voor het tijdschrift Vibe foto's bij een artikel over Tupac Shakur. Zoals gebruikelijk nam Lixenberg meerdere foto's waaruit haar opdrachtgever kon kiezen. Het artikel vooral in op de tegenstelling tussen de gelanteerde rap-superster en de jonge zwarte man die van ernstige misdrijven werd beschuldigd. Twee jaar later werd Shakur neergeschoten. Hij was 25 jaar oud. Zijn muziek leefde voort net zoals zijn portret die op verschillende manieren verscheen: grafitti, t-shirts en als tatoeage.

Aanvang: 13:30 uur
Duur: ca. 45 minuten
Entree: gratis bij museumticket
Locatie: koffiecorner

Tijdens de talkshow Eregalerij PLUS praat Bahram met Dana over haar werk. Ook bespreken ze een selectie uit de Eregalerij +1 foto's; foto's die door bezoekers zijn toegevoegd aan de Eregalerij. 

Boek je tickets

Eregalerij PLUS is een talkshowprogramma met lezingen, interviews en debatten waarin thema’s die in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie centraal staan, aan bod komen. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door fotografiecurator Marc Prüst en schrijver/presentator Bahram Sadeghi.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi