• 1 t/m 6 oktober

• Locatie:
    Nederlands Fotomuseum

De Ed van der Elsken App

Het Nederlands Fotomuseum voegt met de Ed-app een extra dimensie toe aan de tentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken. Met de app kan je als het ware door de lens van Ed van der Elsken kijken en ervaren hoe hij de foto’s heeft gemaakt. Iedere foto in de app is een sleutelwerk die toegang geeft tot ‘wat je niet ziet’: de foto’s die hij er vlak voor en erna nam of video’s die hij maakte van dezelfde setting of personen. In een aantal fragmenten komt Ed van der Elsken zelf in beeld. De app geeft in de tentoonstelling aanvullende informatie bij de werken. Door middel van beeldherkenning kunnen foto’s in de tentoonstelling worden gescand. Daarmee wordt het bijhorende verhaal ontgrendeld en speelt op de telefoon een video- en/of audiofragment af dat het verhaal achter de foto onthult.

De app, gratis te downloaden in de Google Playstore en Apple Store, is ontwikkeld door DOOR, het cultuurlabel van het bureau In10. De realisatie van deze app is mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds