• Tickets kopen
  • 27 september 2019

• 19.30 - 21.00 uur

• 9 euro (exclusief museumentree)

Ed Talk #04: Waarom we preutser zijn dan ooit

Naakt, liefde, libido en seks: allemaal thema’s die centraal staan in het werk van Ed van der Elsken. Kunnen we vandaag de dag nog openlijk hierover spreken? En laat staan fotograferen? Wat is de impact van social media?

Met:
Socioloog Paul Mepschen, verbonden aan de Universiteit van Amsterdam, schreef onder andere over thema’s als seksueel nationalisme, sekuele relaties, religie en secularisme in Europa. Mepschen betoogt dat we steeds minder preuts zijn geworden.
Fotograaf Diana Blok, onderzoekt met haar werk onderwerpen als identiteit, gender, seksuele verscheidenheid en cultuur met poëtische en confronterende beeldtaal. Haar meest recente project Gender Monologues daagt onze historische en culturele stigma's uit rondom genderidentiteit.

De presentatie is in handen van Eduard van Holst Pellekaan, senior programmamaker en redacteur bij Emma Experts in Media en Maatschappij. Pellekaan werkte eerder als programmamaker bij #24uuronbegrensd en hoofdredacteur bij onder andere HP/De Tijd en Volzin magazine.

Gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.