• Tickets kopen
  • 30 augustus 2019

• 19.30 - 21.00 uur

• 9 euro (exclusief museumentree)

Ed Talk #03: Waarom je de eigentijdse Ed van der Elsken in Rotterdam kan vinden

Amsterdam was in de jaren ‘70 en ‘80 het Walhalla van de hippie, punk en rockscene. Ed van der Elsken legde deze tijd vast en maakte geen onderscheid in kleur, leeftijd, sociale klasse of wat dan ook. Niet langer Amsterdam, maar Rotterdam biedt een divers straatbeeld en is bij uitstek dé plek voor de hedendaagse Ed van der Elsken. Drie professionals uit het vak gaan in discussie over de stad Rotterdam en wat de stad te bieden heeft voor de hedendaagse bruisende fotografiescene.

Met:
Özkan Gölpinar – Raadslid van Raad voor Cultuur en verbonden aan de Leiden University Center for the Arts in Society waar hij werkt aan het onderzoeksprogramma Contemporary Art Beyond Boundaries.
Nicole Robbers – beeldredacteur NRC en curator voor De Kracht van Rotterdam
Khalid Amakran – Rotterdamse portretfotograaf

De presentatie is in handen van Eduard van Holst Pellekaan, senior programmamaker en redacteur bij Emma Experts in Media en Maatschappij. Pellekaan werkte eerder als programmamaker bij #24uuronbegrensd en hoofdredacteur bij onder andere HP/De Tijd en Volzin magazine.

Gekochte e-tickets kunnen niet worden gerestitueerd.