• Bestel tickets

• KINO Rotterdam
    Gouvernestraat 129 - 133, Rotterdam

Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalpyse Now

Op zaterdag 22 juni presenteren KINO Rotterdam en het Nederlands Fotomuseum een expositie met niet eerder vertoonde foto’s van de set van de legendarische filmklassieker Apocalypse Now (1979), gemaakt door de Nederlandse fotograaf Charles “Chas” Gerretsen (1943). Tevens gaat de door KINO en het Nederlands Fotomuseum geproduceerde documentaire in première. Chas Gerretsen zeilt al jaren in het Caribisch gebied, maar zal deze avond aanwezig zijn voor de opening van de expositie en première.

Nadat KINO er achter kwam dat in de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum Chas Gerretsens bijzondere foto’s van de set van Apocalypse Now worden bewaard, werden deze door het museum aan KINO ter beschikking gesteld om te exposeren. Wegens de overweldigende collectie van meer dan 500 setfoto’s, werd besloten deze in de vorm van een documentaire te tonen. Aanvullend selecteerden Chas Gerretsen, het Nederlands Fotomuseum en KINO een aantal foto’s om in KINO’s foyer te exposeren.

Naast de fotoserie is Chas Gerretsens verhaal voor lange tijd ongekend geweest. Het verhaal wordt nu door middel van de door KINO en het Nederlands Fotomuseum geproduceerde documentaire, verteld. Regisseur Baris Azman verkent in zijn documentaire “Dutch Angle: Chas Gerretsen & Apocalypse Now” onder andere Chas Gerretsens jeugd, zijn werk in Vietnam en zijn ontmoeting met Apocalypse Now-regisseur Francis Ford Coppola. Hierbij worden zoveel mogelijk foto’s in beeld gebracht.

19:00 uur – inloop
20:00 uur – première documentaire