• Tickets kopen
  • Datum
    woensdag 19 juni 2019

  • Tijd
    20.00 - 22.00 uur

  • Locatie
    LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

De Donkere Kamer Rotterdam #18

Op woensdagavond 19 juni vindt de achttiende editie van de talkshow De Donkere Kamer Rotterdam plaats. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en actuele discussies over fotografie en er is aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Programma
• Heba Khamis, onafhankelijk visueel onderzoeker uit Egypte die onder andere de twee revoluties in Egypte vastgelegde alsmede de nasleep ervan. In 2018 won Khamis de World Press Photo in de categorie 'Contemporary Issues, stories'.
Boy van Houten van Zien24. Zien24 is een pionier op het gebied van woning visualisaties voor de huizenmarkt. De woningmarkt verandert en een groot deel van de verkoop speelt zich af op het internet. Bij de verkoop van woningen wordt de rol van (digitale) presentatie steeds belangrijker. Wat is de rol van fotografie?
•  Ilvy Njiokiktjien vertelt over haar project en fotoboek Born Free. Hiervoor legde zij de generatie vast die geboren is na afschaffing van de apartheid. Op papier mag deze de apartheid zijn afgeschaft, maar velen ervaren nog steeds de gevolgen hiervan.
Rebecca Simons over haar project Letters from the Past, dat een persoonlijk, complex verhaal vertelt van botsende realiteiten binnen een familie.
Rosa Pons en Lenno Verhoog over My Photography Toolbox, een spel dat je leert krachtige beelden te maken terwijl je de basisprincipes van fotografie leert.

Pitch

Ook voor deze editie hebben wij  drie fotografen uitgenodigd die in drie minuten het publiek proberen te overtuigen waarom hun droomproject gefinancierd moet worden. De bezoekers bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

De presentatie is in handen van Anne Ruygt (kunsthistoricus) en Marc Prüst (fotografie consultant en curator).

De Donkere Kamer Rotterdam is een samenwerking van het Pictoright Fonds en het Nederlands Fotomuseum. Het programma concept is bedacht door DuPho en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi