• Tickets kopen
  • Datum
    woensdag 20 februari 2019

  • Tijd
    20.00 - 22.00 uur

  • Locatie
    LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

De Donkere Kamer Rotterdam #17

Op woensdagavond 20 februari vindt de zeventiende editie van de talkshow De Donkere Kamer Rotterdam plaats. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en actuele discussies over fotografie en er is aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Programma met o.a:
Natascha Libbert over haar boek I went looking for a ship, waarin zij het transport over zee, de onzichtbaarheid van dat transport en de manier waarop de scheepvaart het landschap beïnvloedt onderzoekt.
Isabella Rozendaal over haar project Isabella Hunts, waarvoor zij al sinds 2007 jagers in uiteenlopende culturen volgt. Vanaf 9 februari te zien in Fotomuseum Den Haag.
Jaya Pelupessy over zijn project Studio Sculptures, waarmee hij geselecteerd is als Foam Talent 2019. Tot 3 maart te zien in Foam.
 Rahi Rezvani over zijn solotentoonstelling die nu te zien is in Noorderlicht in Groningen.
Martijn van de Broek, hoofd collecties Nederlands Fotomuseum, over het archief van onze collectiefotograaf Koen Wessing. Wessings werk is nu onder andere te zien in het Fotomuseum

Kaartverkoop
De online kaartverkoop is gestart. Tickets kosten 10 euro en zijn te bestellen via onderstaande knop. 

Pitch
Ook voor deze editie hebben wij drie fotografen uitgenodigd die in drie minuten het publiek proberen te overtuigen waarom hun droomproject gefinancierd moet worden. De bezoekers bepalen hoe de opbrengst van de avond verdeeld wordt over de drie fotografen.

De presentatie is in handen van Andrea van Pol en Marc Prüst (fotografie consultant en curator).

De Donkere Kamer Rotterdam is een samenwerking van DuPho en Nederlands Fotomuseum. Het programma concept is bedacht door DuPho en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi