• Tickets kopen
  • Datum
    woensdag 21 februari 2018

  • Tijd
    20.00 - 22.00 uur

  • Locatie
    LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

De Donkere Kamer Rotterdam #14

Op woensdagavond 21 februari vindt de veertiende editie van de talkshow De Donkere Kamer Rotterdam plaats. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en actuele discussies over fotografie en er is aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Kaartverkoop
De online kaartverkoop is gestart Tickets kosten 10 euro. 

Programma
Charlotte Dumas
vertelt ons alles over haar recente projecten. Voor de tentoonstelling De collectie belicht door Charlotte Dumas (nu te zien in het Nederlands Fotomuseum) koos zij vijftien beelden uit onze collectie die haar inspireren of aan het hart gaan.

Bruno van den Elshout
voor het eerst sinds het verschijnen van zijn project NEW HORIZONS is Van den Elshout in 2018 gestart met een nieuw groots project; Whatever the Weather wordt een serie van 144 portretten, elk gemaakt aan het einde van volledige werkdag die hij met de geportretteerde op het Haagse strand heeft doorgebracht.

Anna Martens
naar aanleiding van de schenking 5.000 vintage prints van Peter Martens aan het Nederlands Fotomuseum komt dochter Anna Martens vertellen over het werk van Peter Martens. 

Willem Diepraam
over zijn nieuwe boek Shamanee dat op 16 februari gepresenteerd wordt in het Rijksmuseum. 

Sonja van Hamel
bespreekt in een beeldcolumn haar boek Groeten van het Rode Autootje, waarvoor ze een selectie maakte uit haar grote verzameling ansichtkaarten. Op elke kaart zie je het rode autootje vertrekken vanuit Amsterdam, dagjes uit maken naar het strand, vakantie houden in Frankrijk en Spanje, op wintersport gaan in Zwitserland en stedentrips maken naar Berlijn en Londen.

Pitch
Ook voor deze editie zijn er weer 3 fotografen die hun project zullen pitchen in 3 minuten. Het publiek bepaaldt hoe het entreegeld over de projecten verdeeld zal worden. 

De presentatie is in handen van Anne Ruygt (kunsthistoricus en curator) en Marc Prüst (fotografie consultant en curator).

De Donkere Kamer Rotterdam is een samenwerking van DuPho en Nederlands Fotomuseum. Het programma concept is bedacht door DuPho en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi