• donderdag 15 juni 2017

  • 20.00 - 22.00 uur

  • LantarenVenster, Otto Reuchlinweg 996, Rotterdam

De Donkere Kamer Rotterdam #12 | Uitverkocht

Op donderdagavond 15 juni vindt de twaalfde editie van de talkshow De Donkere Kamer Rotterdam plaats. In De Donkere Kamer Rotterdam staat de fotografie van nu centraal. De avond bestaat uit korte interviews en actuele discussies over fotografie en er is aandacht voor interessante evenementen en tentoonstellingen.

Programma
Sebastião Salgado
over zijn werk en tentoonstelling Genesis die vanaf 14 juni te zien is in het Nederlands Fotomuseum

Ruud Sies en Hanneke van Hintum
over het boek dat zij maakten voor Koppert Biological Systems (wereld marktleider biologische gewasbescherming) ter ere van hun 50 jarig jubileum. Sies en Van Hintum bezochten 5 continenten legden zo alle aspecten van het bedrijf vast. 

Jan Hoek
vertelt ons waarom fotografie in musea saai is en toont ons Instagramaccounts die volgens hem thuishoren in alle grote fotomusea van de hele wereld.

De twaalfde editie van De Donkere Kamer Rotterdam is uitverkocht. 

Pitchoproep
Naast onze wisselende gasten is ook Pitch je fotoproject weer onderdeel van het programma. Drie fotografen pitchen in 3 minuten hun project en het publiek bepaalt hoe het entreegeld van de avond wordt verdeeld over de drie projecten. Kan jij een financiële bijdrage voor de start van jouw fotoproject goed gebruiken? Meld je dan uiterlijk 28 mei aan voor de pitch. Lees hoe je je kunt aanmelden.

De presentatie is dit keer in handen van Anne Ruygt (kunsthistoricus en curator) en Marc Prüst (fotografie consultant en curator).

De Donkere Kamer Rotterdam is een samenwerking van DuPho en Nederlands Fotomuseum. Het programma concept is bedacht door DuPho en Pakhuis de Zwijger Amsterdam.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi