De Mix: Schiphol Slumberland Frits J. Rotgans & Jannes Linders

Schiphol Slumberland is een van de vier series in de tentoonstelling De Mix: Nederlandse fotografen toen & nu, van 15 september 2018 tot en met 13 januari 2019 te zien in het Nederlands Fotomuseum. In deze serie wordt werk van collectiefotograaf Frits J. Rotgans samen met werk van hedendaagse fotograaf Jannes Linders (1955) getoond. In deze bijzondere serie staat Schiphol centraal. Historische foto’s van Frits J. Rotgans en recent werk van Jannes Linders nemen de bezoeker mee naar het Schiphol van toen en nu. De expositie maakt onderdeel uit van 'de Mix', een initiatief van het Nederlands Fotomuseum waarin een hedendaagse fotograaf nieuw werk maakt geïnspireerd op historisch werk van een fotograaf uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Frits J. Rotgans (1912 – 1978)
Industriefotograaf, breedbeeldpionier en camerabouwer Frits J. Rotgans heeft een unieke plaats binnen de Nederlandse vakfotografie. Hij verwierf internationale bekendheid met zijn zelf gebouwde breedbeeldcamera’s. Zijn panoramafoto’s schoot hij vanaf spectaculaire standpunten. Van oorsprong reclametekenaar, ontwikkelde hij zich tot de eerste breedbeeldfotograaf van Nederland.

Jannes Linders (1955)
Fotograaf Jannes Linders werkt al sinds 1991 op Schiphol. Hij laat zien dat het op Schiphol niet alleen meer om vliegen gaat, maar ook om economie, milieu, logistiek, veiligheid, immigratie en recreatie. Voor de opdracht De Mix heeft hij Schiphol als een Slumberland geportretteerd. De reizigers die in een luxe zeepbel tussen vertrek en bestemming verblijven, fysiek nog op de grond en de marechaussees die altijd alert moeten zijn.

De Mix: Nederlandse fotografen toen & nu
De Mix
is een serie van vier tentoonstellingen die de afgelopen jaren in verschillende musea in Nederland te zien is geweest. Daarin lieten hedendaagse fotografen zich inspireren door een fotograaf uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Dat leverde verrassende combinaties van fotografen en werken op en laat zien dat de collectie van het Nederlands Fotomuseum een onuitputtelijke inspiratiebron is voor nieuwe generaties fotografen. In De Mix geven de hedendaagse fotografen een nieuwe en persoonlijke visie op de collectie van het Fotomuseum. Naast Schiphol Slumberland zijn nog drie andere fotoprojecten te zien in de tentoonstelling De Mix. Lees meer

De Mix is een project van het Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen dat tot stand is gekomen dankzij steun van het Mondriaan Fonds. 

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi