• 8 oktober 2017 t/m 7 januari 2018

Hoflaan 26 Bergen NH

De Mix: De Boswachter
Adolphe Burdet en Blommers & Schumm

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars. In de tentoonstelling De Mix: De Boswachter gaan hedendaagse en historische fotografie een dialoog met elkaar aan rondom dit onderwerp. Het fotografenduo Blommers & Schumm portretteerde negentien boswachters in de natuurgebieden van Bergen, Egmond en Schoorl, geïnspireerd door de vroeg 20e-eeuwse natuurfotografie van Adolphe Burdet. De tentoonstelling is van 8 oktober 2017 tot en met 7 januari 2018 te zien in Kranenburgh

Blommers & Schumm
Het hedendaagse fotografenduo Blommers & Schumm (1969) staat bekend om hun eigenzinnige mode- en portretfotografie. Ze werken vaak met niet-professionele modellen en kiezen voor onverwachte, wonderlijke poses. Deze zomer ging het duo op zoek naar boswachters in het duin en het bos. Ze portretteren de mannen en vrouwen liggend in het landschap, hún landschap, dat hen lijkt te verzwelgen.

Inspiratie
De serie is geïnspireerd op de werkwijze van natuurfotograaf Adolphe Burdet (1860-1940). Na zijn kennismaking met natuureducator Jac. P. Thijsse ontwikkelde Burdet zich tot een ware pionier in de vogelfotografie. Veel van zijn foto’s maken deel uit van de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Een selectie is te zien in de tentoonstelling in Kranenburgh.

De Mix
De expositie maakt onderdeel uit van 'de Mix', een initiatief van het Nederlands Fotomuseum waarin een hedendaagse fotograaf nieuw werk maakt geïnspireerd op historisch werk van een fotograaf uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Eerder in deze serie verschenen onder andere De Koe en Missie. De Mix is een project van het Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen dat tot stand is gekomen dankzij steun van het Mondriaan Fonds.

Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op de www.demixfotoprojecten.nl