De Mix: De Boswachter Adolphe Burdet & Blommers / Schumm

De natuur is een onuitputtelijke bron van inspiratie voor kunstenaars. In De Mix: De Boswachter gaan hedendaagse en historische fotografie een dialoog met elkaar aan rondom dit onderwerp. Het fotografenduo Blommers / Schumm portretteerde negentien boswachters in de natuurgebieden van Bergen, Egmond en Schoorl, geïnspireerd door de vroeg 20e-eeuwse natuurfotografie van Adolphe Burdet. De serie is onderdeel van de tentoonstelling De Mix: Nederlandse fotografen toen & nu, van 15 september 2018 tot en met 13 januari 2019 te zien in het Nederlands Fotomuseum. 

Blommers / Schumm
Het hedendaagse fotografenduo Blommers / Schumm (1969) staat bekend om hun eigenzinnige mode- en portretfotografie. Ze werken vaak met niet-professionele modellen en kiezen voor onverwachte, wonderlijke poses. Deze zomer ging het duo op zoek naar boswachters in het duin en het bos. Ze portretteren de mannen en vrouwen liggend in het landschap, hún landschap, dat hen lijkt te verzwelgen.

Inspiratie 
De serie is geïnspireerd op de werkwijze van natuurfotograaf Adolphe Burdet (1860-1940). Na zijn kennismaking met natuureducator Jac. P. Thijsse ontwikkelde Burdet zich tot een ware pionier in de vogelfotografie. Veel van zijn foto’s maken deel uit van de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

De Mix: Nederlandse fotografen toen & nu
De Mix is een serie van vier tentoonstellingen die de afgelopen jaren in verschillende musea in Nederland te zien is geweest. Daarin lieten hedendaagse fotografen zich inspireren door een fotograaf uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Dat leverde verrassende combinaties van fotografen en werken op en laat zien dat de collectie van het Nederlands Fotomuseum een onuitputtelijke inspiratiebron is voor nieuwe generaties fotografen. In De Mix geven de hedendaagse fotografen een nieuwe en persoonlijke visie op de collectie van het Fotomuseum. Naast De Boswachter zijn nog drie andere fotoprojecten te zien in de tentoonstelling De MixLees meer

De Mix is een project van het Nederlands Fotomuseum en Rafaël Philippen dat tot stand is gekomen dankzij steun van het Mondriaan Fonds.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi