• 24 januari - 14 juni 2015

DE COLLECTIE BELICHT DOOR VINCENT MENTZEL

Voor de tentoonstellingsreeks ‘De collectie belicht door…’ vraagt het Nederlands Fotomuseum een gastcurator om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. De Nederlandse fotograaf Vincent Mentzel heeft als eerste gastcurator beelden geselecteerd die hem inspireren, aan het hart gaan of waar een persoonlijk verhaal achter schuil gaat. De tentoonstelling laat iconen uit de collectie zien, waaronder werk van Aart Klein, Ed van der Elsken en Peter Martens. Maar ook nog nooit eerder getoond werk maakt deel uit van de selectie. Met een persoonlijke toelichting bij iedere foto zet deze tentoonstelling de collectie in een nieuw licht.

Interview gastcurator Vincent Mentzel