• 26 september 2015 tot en met 1 mei 2016

DE COLLECTIE BELICHT DOOR STEPHAN VANFLETEREN

Voor de tentoonstellingsreeks De collectie belicht door… heeft het Nederlands Fotomuseum dit keer de Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren als gastcurator uitgenodigd om een persoonlijke keuze te maken uit de rijke museumcollectie. Vanfleteren heeft vijftien foto’s geselecteerd die hem inspireren of aan het hart gaan. Net als in zijn eigen werk spreekt ook uit deze selectie zijn fascinatie voor de mens en in het bijzonder voor het gelaat. Naast bekende namen als Ata Kandó, Ad van Denderen en Ed van der Elsken, laat Vanfleteren het publiek ook kennis maken met het werk van een anonieme fotograaf uit de collectie. Met een persoonlijke toelichting bij iedere foto zet deze intieme tentoonstelling de collectie in een nieuw licht en krijgt het publiek tegelijkertijd een scherp beeld van wat Vanfleteren drijft als fotograaf.