• Tickets kopen
  • 6 mei 2016 tot en met 15 januari 2017

  • Jan en Trish De Bont

DE COLLECTIE BELICHT DOOR EDDY POSTHUMA DE BOER SPECIAL EDITION ED VAN DER ELSKEN | AVENUE

Voor de derde editie van de kleine en intieme tentoonstellingsreeks De collectie belicht door ... heeft het Nederlands Fotomuseum de fotograaf Eddy Posthuma de Boer als gastcurator uitgenodigd. Hij heeft een persoonlijke keuze gemaakt uit de foto's die Ed van der Elsken maakte voor het tijdschrift Avenue. Beide fotografen waren jarenlang bevriend en fotografeerden vanaf midden jaren zeventig reisreportages voor Avenue.

Alle vijftien foto's zijn voorzien van een persoonlijk commentaar van Posthuma de Boer. Dit werpt nieuw licht op de foto's van Ed van der Elsken en geeft tegelijkertijd een inzicht in de kennis en drijfveren van Posthuma de Boer als fotograaf.

Deze tentoonstelling is een van de eerste tastbare resultaten van het omvangrijke restauratieproject van Ed van der Elskens kleurenwerk. Al zijn kleurendia's hebben schimmel opgelopen doordat ze jaren in vochtige omstandigheden zijn bewaard. Om te voorkomen dat deze foto's verloren gaan, moeten de dia's een voor een gerestaureerd worden. De foto's die ooit zijn gepubliceerd in het tijdschrijft Avenue heeft het museum kunnen restaureren door een bijdrage van Jan en Trish De Bont. Dankzij de restauratie kunnen we deze foto's weer tonen aan het publiek. 

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi