• Tickets kopen
  • 2 januari 2019

  • 11.00 - 15.00 uur

  • Kosten
    5 euro per activiteit, 7,50 euro passe-partout voor alle kidsactiviteiten

Cas Kidsdag


Op woensdag 2 januari zijn kinderen eregasten. Op deze dag is er van alles te doen en te ontdekken in ons museum. Maak je eigen foto zonder camera (ja dat kan echt!), luister naar het verhaal Fred in de Haven voorgelezen door Joris Lutz, help kunstenares Nina Valkhoff met het maken van een levensgrote muurschildering of leer hoe je een olifantendrol het beste kan fotografen.

Koop een passe partout voor 7,50 euro, dan kan je meedoen aan alle activiteiten.

Museumentree is verplicht voor kinderen en begeleiders bij deelname aan een of meer kinderactiviteiten. Museumentree wordt op de dag zelf bij de kassa afgerekend.

Programma

11.00 – 12.00 uur
De olifant die niet wist of hij verdwaald was

Voorleesactiviteit + fotograferen
Vanaf 4 jaar

Fotograaf Thomas Nondh Jansen komt voorlezen uit zijn eigen prentenboek in foto’s. In De olifant die niet wist of hij verdwaald was zie je het ontroerende verhaal over Olifant. Olifant is verdwaald. Of nou ja, hij denkt dat hij het is, maar hij weet het niet zeker. Hij heeft zich nog nooit zo gevoeld als hij zich nu voelt.  'Hoezo denk je dat je verdwaald bent?' vragen de schapen. 'Je bent verdwaald of je bent het niet.' Olifant begint een zoektocht naar...ja wat, of wie? Heel het land zoekt hij af. Schuif aan en luister ademloos naar het avontuur van olifant.

Na het voorlezen gaan we iets heel anders doen. We gaan olifantendrollen maken. Hoe ziet de drol van een olifant er volgens jou uit? Als je blij bent met je drol dan mag je hem fotograferen.
Pssst: olifant is er zelf ook bij!

Kosten: 5 euro
Of koop een passe partout voor 7,50 euro en doe aan alle kids activiteiten mee.

11.00 -14.00 uur
Fotograferen zonder camera
Inloopworkshop
Vanaf 5 jaar

Foto’s maken zonder camera, kan dat? Ja zeker! Bijvoorbeeld met de oude fotografische techniek cyanotopie (ook wel blauwdruk genoemd). Ontdek hoe deze techniek werk en maak een blauwdruk van je eigen tekeningen, een snoeppapiertje, bloemen of iets wat je toevallig in je zak hebt zitten. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met je eigen blauwe kunstwerkje. De workshop wordt gegeven door Carla Ellens.

Tijdens de inloop kan het zo druk zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent!


Kosten: 5 euro

Of koop een passe partout voor 7,50 euro en doe aan alle kids activiteiten mee.

11.00 – 14.00 uur 
Muurschildering
Inloop
Vanaf 4 jaar

Wil jij thuis ook graag op de muren tekenen, maar mag dat nooit? In het museum mag het voor een keer wel! Kunstenares Nina Valkhoff heeft de contouren van een foto van fotograaf Cas Oorthuys mega groot getekend. En nu mag jij haar helpen de foto in te kleuren.

Tijdens de inloop kan het zo druk zijn dat je even moet wachten voordat je aan de beurt bent!

Kosten: 5 euro
Of koop een passe partout voor 7,50 euro en doe aan alle kids activiteiten mee.

14.00 – 15.00 uur 
Fred in de Haven door Joris Lutz
Voorstelling
Vanaf 5 jaar

De voorstelling ‘Fred in de haven’ gaat over hondje Fred. Hij is in Rotterdam en daar wordt flink gewerkt! Zelfs honden hebben hier hondenbanen, dus ook Fred moet aan de slag. Als hij gaat werken in de haven van Rotterdam dreigt alles fout te gaan en belandt Fred bijna in Argentinië! Komt hij ooit weer terug bij zijn baasje? Joris Lutz leest voor uit het prentenboek ‘Fred in de haven’. Met vrolijke meezingliedjes wanen de kinderen zich werkelijk tussen Fred en zijn honden vriendjes.
Joris Lutz zal op zijn eigenzinnige manier het boek Fred in de Haven voorlezen en zingen voor alle kinderen van 5 tot 85 jaar. De totaal vernieuwde uitgave heeft prachtige tekeningen van de Rotterdammer Sebastiaan de Ruiter en er is extra muziek bijgekomen. Na afloop is er ruimschoots tijd voor signeren of om met Fred en Joris op de foto te gaan.

Kosten: 5 euro
Of koop een passe partout voor 7,50 euro en doe aan alle kids activiteiten mee.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi