• vrijdag 7 feb. 2020

  • 20.00 - 21.15 uur

  • Wilhelminakade 332 Rotterdam

Boekpresentatie City Lust | Charlie Koolhaas

De Nederlandse kunstenares, socioloog én schrijfster Charlie Koolhaas bracht afgelopen december haar nieuwste boek City Lust uit; City Lust is de naam van een geur die Charlie Koolhaas aantrof in een warenhuis-showroom in Dubai. Het is ook het startpunt van een expeditie die haar naar verschillende plaatsen in Afrika, Azië, Europa, het Midden-Oosten en de VS leidt. In Lagos, Guangzhou, Dubai, Londen en Huston onderzoekt ze de snelle verandering die een geglobaliseerde economie deze zeer verschillende metropolen heeft opgedrongen. Tijdens een lang verblijf op elke plek nam Koolhaas een groot aantal foto's, waarvan vele opvallend aangrijpend zijn. Ze richt haar blik niet alleen op de toenemende uniformiteit van steden over de hele wereld. Haar hoofddoel is om de discrepantie tussen culturele standaardisatie en lokale diversiteit in het tijdperk van globalisering aan te tonen. De visuele taal van haar nieuwe boek City Lust is dagelijkse fotografie, pure documentatie en boeiende observatie. Het tweede narratief is een net zo fascinerende en verhelderende essay van Koolhaas dat haar eigen inzicht in de wereldhandel en haar hoofdrolspelers samenbrengt.

De verhalen van Maria Toby, Lamia Naji en Charlie Koolhaas raken universele thema's aan van immigranten en emigranten; het zoeken naar een nieuw thuis, een gevoel van " belonging", een erkenning en een volwaardige plaats in je nieuwe samenleving. Het zijn deze vragen en zoektochten die de werken van deze fotografen een uitzonderlijke urgentie geven in deze tijd. Het biedt een menselijke blik, voorbij het spektakel en de waan van alledag in de politiek en media en in de levens van vele nieuwe landgenoten.

Vanaf 7 februari tot 1 maart is een foto-installatie van City Lust te zien tussen zonsondergang en zonsopgang in een projectie op de ramen van het Nederlands Fotomuseum. Deze installatie bestaat uit een montage van de fotografie en teksten uit het boek City Lust.

Wil je de boekpresentatie graag bijwonen? RSVP dan via onderstaand formulier.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi