• Tickets kopen
  • 18 september 2018

• 19.30 - 21.30 uur

• Kosten
    12 euro / Aanschaf boek à €89,95 via ticketshop Nederlands Fotomuseum geeft gratis toegang tot dit evenement

Boek lancering en Q&A met Mario Sorrenti | Kate

De Italiaanse fotograaf Mario Sorrenti viel begin jaren ’90 als een blok voor het toen zeer jonge, nog niet ontdekte model Kate Moss. Ze werd zijn muze en voor ruim twee jaar reisden en werkten ze samen. Sorrenti fotografeerde haar op intieme momenten zoals tijdens uitstapjes naar het strand of thuis in Londen. De foto’s die Sorrenti destijds van Moss maakte, werden in 1993 opgemerkt door Calvin Klein als referentie gebruikt voor de legendarische parfumcampagne Obsession. Sorrenti’s foto’s geven de prille kalverliefde weer tussen twee personen, beiden aan het begin van hun carrière, maar inmiddels wereldberoemd.

Dit jaar is het precies vijfentwintig jaar geleden dat Sorrenti en Moss elkaar ontmoetten. Ter gelegenheid daarvan verschijnt deze herfst bij uitgeverij Phaidon de prachtige uitgave Kate met daarin vijftig niet eerder gepubliceerde foto's.

Ter gelegenheid van de verschijning van dit boek komt Sorrenti naar Rotterdam. Tijdens deze avond zal modejournalist Milou van Rossum Sorrenti interviewen over zijn werk en in het bijzonder over zijn foto’s van Kate Moss. Na afloop van het interview is er gelegenheid tot signeren.

Wees verzekerd van een plek en bestel je tickets nu online. Wanneer je via onderstaande link het boek Kate aanschaft, kun je de avond gratis bijwonen. Je ontvangt het boek op de avond  bij aanvang van het evenement.

Mario Sorrenti (1971)
Mario Sorrenti is een Italiaanse fotograaf en regisseur. Zijn werk verscheen in gerenommeerde modetijdschriften als Vogue, i-D, W Magazine en Harper’s Bazaar. Zijn werk werd wereldwijd getoond in tentoonstellingen in onder andere MoMA, PS1, het Victoria & Albert Museum en de National Portrait Gallery in Londen. Hij fotografeerde voor alle grote merken waaronder Calvin Klein, Dior, Lancôme, Tom Ford en Saint Laurent.