• Tickets kopen
  • Donderdag 6 feb. 2020

  • 20.00 - 21.30 uur

  • Wilhelminakade 332 Rotterdam

  • gratis, op vertoon van een geldig museumticket

Art Talk Somfy Photography Award (studio-opname)

Tijdens Art Rotterdam Week gaat cabaretier en fotografieliefhebber Diederik van Vleuten in gesprek met de negen genomineerden van de Somfy Photography Award. Deze tweejaarlijkse internationale fotografieprijs biedt professionele fotografen de gelegenheid om nieuw werk te maken met het thema “Gimme Shelter’’. De award wordt op 2 oktober 2020 uitgereikt, maar nu al zijn ze druk bezig met het realiseren van hun ingediende fotografieprojecten. Hoe gaat het met ze? Hoe vordert hun werk? En wat zijn ze aan het maken?

In een dynamisch gesprek vertellen de negen fotografen  Roderik Henderson (NL),  Géraldine Jeanjean (NL),  Stephan Keppel (NL), Matthieu Litt (B), Antoinette Nausikaã(NL),  Martine Stig (NL), Dustin Thierry (NL),  Maarten Tromp (NL) en  Jordi Ruiz Cirera (UK/Mex) over hun projecten.

De Art Talk is tegelijkertijd een studio-opname, waarbij publiek aanwezig mag zijn. Graag RSVP’en via onderstaand formulier. De toegang tot de Art Talk is gratis op vertoon van een geldig toegangsbewijs voor het fotomuseum.

Wil je de Art Talk graag bijwonen? RSVP dan via onderstaand formulier.

Diederik van Vleuten
Diederik van Vleuten is een Nederlandse musicus, cabaretier en fotografieliefhebber. Samen met Erik van Muiswinkel vormde hij jarenlang het cabaret duo Van Muiswinkel en Van Vleuten. In 2010 ging hij solo verder met de voorstelling Daar werd wat groots verricht, gevolgd door Buiten schot. Hiermee introduceerde hij een heel nieuw genre in het Nederlands theater. Het hield het midden tussen een biografie op toneel, een documentaire, een monoloog en conference. Vanwege zijn affiniteit met fotografie verbindt hij zich aan de Somfy Photography Award.


Portret Diederik van Vleuten © Katinka Krijgsman

Somfy Photography Award

SPA is een tweejaarlijkse internationale fotografieprijs die professionele fotografen de gelegenheid biedt om nieuw werk te maken. Aan de hand hiervan wordt door een internationale vakjury een eerste en tweede winnaar gekozen. De prijzen bestaan respectievelijk uit vijftienduizend en vijfduizend euro. Voor het maken van nieuw werk is een budget van tweeduizend euro per fotograaf beschikbaar. Nieuws en informatie over SPA kan gevonden worden op de website somfyphotographyaward.com.

Met de Somfy Photography Award wil de internationaal opererende onderneming Somfy op een inspirerende en creatieve manier haar bijdrage aan het comfort en welbevinden van mensen in gebouwen tot uitdrukking brengen. Somfy zorgt met haar producten voor het optimaal beheren en automatiseren van natuurlijk daglicht. Het Nederlands Fotomuseum is sinds dit jaar partner van de Somfy Photography Award en wil met dit partnership een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van fotografie in Nederland.

Partnership Nederlands Fotomuseum | Somfy Nederland
Somfy Nederland is vanaf 2019 corporate partner van het Nederlands Fotomuseum. In dit partnership staat de Somfy Photograpy Award centraal. Zowel het Nederlands Fotomuseum als Somfy Nederland houden zich bezig met de werking en effecten van licht. Dit illustreert op sprekende wijze hun verbinding op symbolisch vlak. Het Nederlands Fotomuseum en Somfy staan voor de fotografie. We kunnen niet zonder fotografen, die de wereld voor ons vangen met licht, even de tijd stilzetten en onze aandacht trekken.

Credits groepsfoto: Genomineerden Somfy Photography Award 2020. V.l.n.r.: Antoinette Nausikaã, Matthieu Litt, Geraldine Jeanjean, Maarten Tromp, Martine Stig, Stephan Keppel, Dustin Thierry (Roderik Henderson en Jordi Ruiz Cirera ontbreken) © Bart Koetsier

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi