Area 2021

Het Nederlands Fotomuseum presenteert met Area 2021 de afstudeerwerken van 4 jonge fotografen van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie op de ramen van het museum. Deze tentoonstelling komt tot leven zodra de zon onder gaat en is voor iedereen vanaf de straatkant te zien. Aude van Galen, Juul Kunst, Sam Warnaar en Steffi Reimers laten met veel humor, diepe ernst, oprechte engagement en met spirituele diepgang hun licht schijnen op het leven van de afgelopen jaren.

Nacht in / Dag uit
De tentoonstelling Area 2021 is de zesde editie  van Nacht in / Dag uit, een project van het Nederlands Fotomuseum waarbij kunstwerken geprojecteerd worden op de ramen van het museum vanaf zonsondergang tot zonsopgang. Met het project Nacht in / Dag uit biedt het Nederlands Fotomuseum een museale platform aan jonge studenten om hun werken te kunnen presenteren. De studenten wordt gevraagd om te reflecteren op thema’s uit de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Kijk hier voor eerdere edities van Nacht in / Dag uit.

Voor deze zesde editie is er samengewerkt met de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. De naam van deze tentoonstelling is een anagram van de vier vestigingen van deze academie: AREA (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Apeldoorn).

Over de opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie

De opleiding Toegepaste Fotografie en Beeldcommunicatie is de erkende bacheloropleiding van de Fotovakschool, één van de twee faculteiten van de Nederlandse Academie voor Beeldcreatie. Deze opleiding is geënt op 3 pijlers: techniek, concept en ondernemerschap.
De Nederlandse Academie voor Beeldcreatie heeft vestigingen op 4 locaties: Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Apeldoorn. De geselecteerde studenten voor deze editie van Nacht In / Dag Uit zijn studenten die in 2021 zijn afgestudeerd aan deze academie.


Sam Warnaar - Contact 

Voor dit project heeft Sam 3 weken zonder menselijk contact geleefd. Alleen Sam, de camera en de natuur. Dit project ontstijgt het egodocument. Sam brengt op een esthetische manier een gevoel van bezinning over.

Contact, 2021 © Sam Warnaar

Aude van Galen - Greetings from Holland

Het afstudeerwerk van Aude van Galen toont Nederland in een ander perspectief. Aude neemt als het ware de middelmatigheid de maat. Met een knipoog toont ze de impact van de leefwijze van de mens op het landschap.


Greetings from Holland, 2021 © Aude van Galen

Juul Kunst - Buutvrij

Met een immens oog voor detail creëerde Juul een fictief landschap door middel van modelbouw en Photoshop om haar persoonlijke gevoelens in beeld te brengen. Deze sferische serie combineert vorm en inhoud en leidt zo tot een nieuwe verbeelding van eenzaamheid, niet thuis voelen, nostalgie en hoop.


Buutvrij, 2021 © Juul Kunst

Steffi Reimers - Aftermath

Het werk van Steffi Reimers past in de Nederlandse traditie van geëngageerde documentairefotografie. Steffi verbleef voor dit project twee maanden in Srebrenica. Zij laat door haar ogen het conflict zien wat zich hier heeft afgespeeld en nog steeds niet is beëindigd. Steffi brengt de aftermath op een indrukwekkende manier in beeld.
Aftermath, 2021 © Steffi Reimers

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi