• 14 juni - 31 augustus 2014

• Oil & Paradise | Book App | Uitgeverij Paradox en YdocPublishing | €2,99

AD NUIS | OIL & PARADISE - 10 TRIPS TO AZERBAIJAN

Het Nederlands Fotomuseum presenteert van 14 juni tot en met 31 augustus 2014 de tentoonstelling Ad Nuis | Oil & Paradise, 10 trips to Azerbaijan. Tussen 2008 en 2013 reist fotograaf Ad Nuis tien keer af naar Baku, de hoofdstad van Azerbeidzjan. Door de florerende olie-industrie kent de stad een ogenschijnlijk onbegrensde welvaart. In de voormalige Sovjetstaat legt Nuis de absurde tegenstellingen vast tussen het leven van de nieuwe rijken en van eenvoudige burgers. Met een video-installatie waarin foto’s, video’s, telefoongesprekken, tv- en radiofragmenten worden gecombineerd, biedt Nuis een scherpe blik op een van de snelst groeiende economieën en tegelijkertijd een van de meest corrupte landen aan de rand van Europa. De recente spanningen tussen de machtsblokken Europa, Rusland en de Verenigde Staten maken de tentoonstelling Oil & Paradise uitermate actueel.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl