Somfy Nederland is vanaf 2019 corporate partner Photography Award van het Nederlands Fotomuseum. In dit partnership staat de Somfy Photograpy Award centraal. Zowel het Nederlands Fotomuseum als Somfy Nederland houden zich bezig met de werking en effecten van licht. Dit illustreert op sprekende wijze hun verbinding op symbolisch vlak. Het Nederlands Fotomuseum en Somfy staan voor de fotografie. We kunnen niet zonder fotografen, die de wereld voor ons vangen met licht, even de tijd stilzetten en onze aandacht trekken.

Somfy Photography Award SPA
Binnen het partnership met Somfy staat de Somfy Photography Award centraal. SPA is een tweejaarlijkse internationale fotografieprijs die professionele fotografen de gelegenheid biedt om nieuw werk te maken. Aan de hand hiervan wordt door een internationale vakjury een eerste en tweede winnaar gekozen. De prijzen bestaan respectievelijk uit vijftienduizend en vijfduizend euro. Voor het maken van nieuw werk is een budget van tweeduizend euro per fotograaf beschikbaar.

Met de Somfy Photography Award wil de internationaal opererende onderneming Somfy op een inspirerende en creatieve manier haar bijdrage aan het comfort en welbevinden van mensen tot uitdrukking brengen. Het Nederlands Fotomuseum is sinds dit jaar partner van de Somfy Photography Award en wil met dit partnership een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van fotografie in Nederland.

 “Somfy is bezig met innovatieve, technische producten die alles rond zon- en lichtmanagement regelen en draagt daarmee bij aan comfort en welbevinden van mensen in gebouwen zonder dat de meesten zich daarvan bewust zijn. Toch staat bij de ontwikkeling, productie en toepassing van onze techniek de mens centraal. Dat willen wij met bijzondere fotografische beelden naar buiten brengen, en naar de gebruikers van onze techniek op een inspirerende manier verduidelijken. Met het in het leven roepen van de Somfy Photography Award creëren we een internationaal fotografiepodium en door de samenwerking met het  Nederlands Fotomuseum kunnen we een optimaal resultaat realiseren”

- Sven van Witzenburg (algemeen directeur Somfy Nederland BV).

Zowel voor het Nederlands Fotomuseum als voor Somfy is kwaliteit een belangrijke kernwaarde, evenals maatschappelijk betrokkenheid en de ambitie beeldbepalend te zijn.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi