Niveau
Voortgezet onderwijs, alle niveaus en leerjaren

Groepsgrootte
Maximaal 15 deelnemers

Duur
1 uur

Kosten
€65,- per groep (excl. museumentree)

Reserveren
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie@
nederlandsfotomuseum.nl

Na jarenlange positieve reacties op de rondleidingen, lezingen en educatieve programma’s van het Museum of Modern Art in New York ontstond bij het museum de behoefte te weten te komen wat de museumbezoekers nu daadwerkelijk onthielden. Welke kunstwerken waren hen bijgebleven en welke kennis of ervaring over en bij de kunstwerken was nog paraat? De resultaten van het onderzoek deden de wenkbrauwen fronsen. Weinig tot geen kunstwerken konden voor de geest gehaald worden, zoals ook de opgedane kennis en ervaring meestal bleek vervlogen. Samen met onderzoeker Abigail Housen van de Harvard Universiteit werd het tij gekeerd door het ontwikkelen van de Visual Thinking Strategy.

Deze methode bij het kijken naar beelden bestaat uit een vast aantal vragen waarvan de antwoorden door de rondleider/docent geparafraseerd worden.

De ‘ontdekkingsvraag’ kan blijvend gesteld worden. Voor je het weet ben je een half uur verder en ontstaat er een waar authentiek verhaal. Daarnaast leren we over het kijken en denken van onze mede deelnemers. Deze methode laat zien dat je niet alleen meer en beter leert kijken, maar dat het tevens je taalvaardigheden positief beïnvloedt en je inlevingsvermogen in de ander vergroot. Museumbezoekers houden hun kennis en ervaring na een bezoek aan het museum beter en langer vast. In de VS wordt de methode al op vele scholen, maar vooral ook in musea en medische instellingen toegepast. Ook in Nederland wint de methode aan terrein.

In deze rondleiding, gegeven door onze VTS getrainde gidsen, leer je niet alleen (anders) kijken, maar verrijk je tevens je taalvaardigheden.

Kijk hier voor het actuele tentoonstellingsprogramma.

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi

Vanwege de corona virus maatregelen wordt uw webshop order tijdelijk niet verwerkt / Due to the corona virus measures your webshop order will temporarily not be processed. Sluiten