Contact
conservering@
nederlandsfotomuseum.nl

010 20 30 440

Het Nederlands Fotomuseum beschikt als een van de twee musea in Nederland over een restauratieatelier voor fotografie. Het atelier onderhoudt niet alleen de museumcollectie, maar werkt ook aan de fotografische collecties van andere musea, particulieren, archieven of bedrijven. Dit maakt het Nederlands Fotomuseum tot de expert op het gebied van fotorestauratie.

Advies en Quickscan
De restauratoren van het museum zijn gespecialiseerd in advies over het behoud en beheer van foto's of fotocollecties, over opslag ervan of het verbeteren van bewaarcondities. Neem contact op voor een (gratis) telefonisch consult of maak een afspraak voor een Quickscan waarbij een van de restauratoren uw fotocollectie komt bekijken en een conditieonderzoek inclusief advies of wel conserveringsplan opstelt. Lees meer over de Quickscan.

Onderzoek
Het restauratieatelier doet continue zelfstandig onderzoek en participeert in internationale universitaire en museale netwerken en projecten om zo een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van het jonge vak van de fotorestauratie. De afdeling is onder andere gespecialiseerd in het behandelen van daguerreotypieën, moderne kunstfotografie, polaroids, negatieven en fotoalbums. Daarnaast publiceren de restauratoren regelmatig eigen artikelen, online dossiers en andere publicaties.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi