Workshops en rondleidingen in het museum
Het museum ontvangt jullie graag voor workshops en rondleidingen. Dit kan op maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur.

Hieronder vind je een overzicht van de workshops die we aanbieden voor het primair (special) onderwijs. Kosten en duur worden bij iedere workshop apart vermeld. De workshop 'Fotogeheimen' is tevens als een online live workshop te boeken.

Workshops in de klas
Voor Rotterdam, Den Haag en de directe omgeving van deze steden geldt dat onze docenten ook naar de basisscholen en middelbare scholen toe kunnen komen om onze workshops te geven.

Reserveer je bezoek
Mail naar educatie@nederlandsfotomuseum.nl of vul ons digitale reserveringsformulier in. 

Ik ben, dus ik zie

Tijdens de workshop ‘Ik ben, dus ik zie’ onderzoeken de leerlingen hun eigen identiteit en hoe deze identiteit ervoor zorgt dat zij bepaalde vooroordelen ontwikkelen. De leerlingen bezoeken de Eregalerij en zullen VTS (Visual Thinking Strategies) – gesprekken voeren met de museumdocent om te beelden te interpreteren. Vervolgens zullen de leerlingen een filosofisch gesprek voeren om hun verschillende interpretaties te bespreken. Lees meer

fotogeheimen-fotogrammen-website

Fotogeheimen

Hoe maak je een tentoonstelling of waarom bewaart een museum foto’s? En hoe is fotografie eigenlijk ontstaan en hoe kan je een foto maken zonder camera? In de workshop Fotogeheimen worden deze vragen in praktische opdrachten door de leerlingen ontrafeld. Lees meer

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi